Rath udělal spoustu dobré práce, řekl jeho nástupce na Bontonu

24.11.2012 18:30

Hostem Zdeňka Šarapatky na radiu Bonton byl Josef Řihák, nový hejtman Středočeského kraje. Uvedl, že nechápe protesty proti koalicím ČSSD a KSČM a mluvil také o tom, zda jsou funkce hejtmana a senátora slučitelné.

Rath udělal spoustu dobré práce, řekl jeho nástupce na Bontonu
Foto: Archiv JŘ
Popisek: Senátor ČSSD Josef Řihák

Řihák je povolání veterinář stejně jako předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek. Ten řekl, že na jatkách potkal spoustu sviní, takže je na ně připraven i v politice. Řihák to vidí stejně, jen ne tak ostře. „Většina politiků jsou správné ženy a muži, kterým jde o blaho naší země,“ prohlásil.

Lidem vadí tato vláda, ne KSČM

Hejtman je také senátorem. „Slučitelná funkce to je,“ prohlásil s tím, že všechno stihne. Jeho kolega Jeroným Tejc chce na sjezdu ČSSD navrhnout, aby sociální demokraté nemohli vykonávat dvě vrcholné funkce. Řihák bude rozhodnutí sjezdu respektovat, má ale za to, že to je zbytečný návrh.

„Dá se očekával ledacos. Já ale zatím o žádných protestech nevím. My jsme si také tu koalici nevybrali zas tak dobrovolně, nabídli jsme ODS, aby podpořila menšinovou vládu ČSSD,“ odpověděl Řihák na otázku, zda kvůli spolupráci s komunisty čeká také protesty veřejnosti, jak se stalo např. ve Zlínském kraji.

Koalicemi ČSSD s KSČM si možná největší opoziční strana testuje občany, zda by chtěli komunisty i ve vládě. „Lidi spíše neunesou tuhle vládu. Lidé nemají na nájem a to řeší, těch pár lidí, co se jim nelíbí komunisté v krajských vládách to tak asi nemají. Co se dá dělat? KSČM zvolili občané v demokratických volbách,“ prohlásil hejtman.

Řeč přišla i na Řihákova předchůdce Davida Ratha. „Přišlo se na nějaké věci a ty budou řešit orgány činné v trestním řízení. Na druhé straně ale musím říct, že David Rath udělal jako hejtman spoustu dobré práce,“ dodal Řihák s tím, že nebyly zprivatizovány nemocnice nebo byly propláceny zdravotnické poplatky.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

18:35 Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

„Pokud ten pán neví, co se stalo 15. března 1939, tak je otázka, jestli je pro výkon funkce preziden…