Ratha a jeho spoluviníky čekají zřejmě Vánoce za mřížemi

10.11.2012 7:30

Petr Jirát, středočeský státní zástupce, požaduje, aby nejméně do podání obžaloby v korupční kauze kolem poslance Davida Ratha zůstal tento exhejtman i další dva obvinění Petr Kott a Kateřina Pancová ve vazbě. A pravděpodobně se tak stane, protože ani Krajský soud v Praze, který rozhodoval o Rathově žádosti o propuštění, mu podle informací deníku Právo opuštění vazby nepovolil.

Ratha a jeho spoluviníky čekají zřejmě Vánoce za mřížemi
Foto: hns
Popisek: David Rath v cele, fotokoláž

"Soud v neveřejném jednání rozhodl o žádosti obviněného Ratha 7. listopadu, ale dokud nebude jeho rozhodnutí doručeno všem stranám, nelze jej komentovat," řekla Právu mluvčí krajského soudu Zuzana Steinerová. Deník ale z toho, že když i po pátečním verdiktu je Rath stále v litoměřické věznici, vyvozuje, že soud jeho žádosti nevyhověl.

Jirát na vazbě trvá

"Samozřejmě. Je to i ve shodě s názorem soudu," odpověděl Jirát na dotaz Práva, zda trvá na vazbě celé trojice až do té doby, kdy spis předloží určenému soudnímu senátu.

Jirát odhaduje, že obžalobu nepodá dříve než na začátku příštího roku. Pro Ratha, Kotta a Pancovou to tedy znamená strávení vánočních svátků za mřížemi. "Máme upřímnou snahu do konce roku skončit vyšetřování této věci včetně seznámení obviněných a obhájců se spisem. I když nebudou žádné problémy, tak jsou tam dlouhé vánoční svátky a já reálně podání obžaloby do konce roku nevidím," vysvětluje Jirát a dodává, že trvá na pokračování vazby i nadále.

Rath zatím zůstává ve vazbě kvůli možnému útěku a pokračování v trestné činnosti. Ze stejných důvodů sedí za mřížemi i Pancová a Kott.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

18:35 Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

„Pokud ten pán neví, co se stalo 15. března 1939, tak je otázka, jestli je pro výkon funkce preziden…