Rathova kauza poškozuje republiku, míní Klaus

16.05.2012 21:00

Prezident republiky Václav Klaus se vyjádřil ke korupční kauze poslance a hejtmana Davida Ratha (ČSSD). Ocenil razanci, s jakou policie jednala. Premiér Nečas v této souvislosti hovořil o šokujícím případu a znovu připomněl, že sám Rath do nedávné doby hojně užíval protikorupční rétoriku.

Rathova kauza poškozuje republiku, míní Klaus
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident ČR Václav Klaus

Policie obdržela pochvalu z úst prezidenta Václava Klause za nekompromisní postup, jaký zvolila v případě hejtmana a poslance Davida Ratha (ČSSD). Obratem však dodal, že pokud jsou obvinění pravdivá, pak kauza velmi poškozuje republiku.

„Pokud je to pravda, je dobře, že policie jednala tak rezolutně a nekompromisně. Každá takováto kauza však nesmírně poškozuje Českou republiku, uvedl prezident.

V krabici měla být sedmička. Vína?

Premiér Petr Nečas na tiskové konferenci označil zprávu o zatčení Davida Ratha za šokující a vyjádřil přesvědčení, že příslušné orgány celou věc řádně prošetří, neboť celý případ nyní leží čistě v jejich rukou. Následně poukázal na to, že Rathův případ oslabí opoziční kritiku vlády, ale připomněl také, že jde o selhání jednotlivce a všichni politici nejsou stejní jako David Rath.

„Někdo říká, že sedmička vína, jiní říkají, že je to trochu jiná sedmička. Je to šokující případ a to i vzhledem k tomu, co o boji s korupcí hlásá ČSSD a co donedávna hlásal i sám poslanec Rath. Ale asi je zřejmé, že všichni politici nejsou jako poslanec Rath. I sama ČSSD hovoří o selhání jednotlivce, prohlásil na tiskové konferenci premiér.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prigožin „žije“? Vyneseny silné informace

15:16 Prigožin „žije“? Vyneseny silné informace

Kam zmizeli žoldnéři wagnerovců? Zdá se, že kremelský vládce Vladimir Putin nadále dokáže efektivně …