Ředitel školy fotil svou nahou manželku, lidé protestovali. Tak odstoupil

30.06.2015 12:42

Ředitel zlínské Základní školy Emila Zátopka Martin Hála rezignoval. Rada města jej do čela školy vybrala minulý týden, část veřejnosti však proti Hálovi protestovala. Vyčítala mu, že před šesti lety v prostorách školy nafotil akty své manželky.

Ředitel školy fotil svou nahou manželku, lidé protestovali. Tak odstoupil
Foto: kr-stredocesky.cz
Popisek: Prázdná učebna

Protesty byly podle všeho tak silné, že údajně dovedly Hálovu k rezignaci. „Své rozhodnutí písemně oznámil radě města,“ řekl dnes ČTK mluvčí zlínské radnice Zdeněk Dvořák.

"Situace, která se nyní odehrává kolem mé osoby a která zasahuje i mou rodinu, je neúnosná a mám obavy, že bych vykonával funkci ředitele pod neustálým tlakem," uvedl v rezignačním dopise Hála.

Rada jeho rezignaci přijala, pro primátora Miroslava Adámka (STAN) však bylo Hálovo rozhodnutí překvapením. "Zastávám názor, že za svou chybu byl před šesti lety už dostatečně potrestán, protože musel ze školy odejít. Odborná komise jej během výběrového řízení označila za jednoznačně nejvhodnějšího kandidáta a o svých schopnostech přesvědčil i radu. Zasloužil si dostat novou šanci," uvedl primátor. Vedení města nyní bude rozhodovat, jakým způsobem vybere nového ředitele školy.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jzd, čtk

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…