Registr nešel dvě hodiny, než se prý ministerstvo rozhoupalo

23.07.2012 13:23

Zhruba od půl deváté ráno opět nefunguje nový centrální registr vozidel. Ministerstvo dopravy rozeslalo první informace týkající se výpadku až o půl jedenácté, informovala ParlamentníListy.cz mluvčí Hradce Králové Magdaléna Vlčková.

Registr nešel dvě hodiny, než se prý ministerstvo rozhoupalo
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pavel Dobeš

Kolize podle Vlčkové nastává v úkonu lustrací, tedy ověření s registrem osob, což je však podmínka pro provedení jakékoliv změny nebo přihlášení vozidla. V současné chvíli je možné odbavit jen ty klienty, kteří žádají odhlášení vozidel.

Pracovníci odboru dopravy královéhradeckého magistrátu se snažili s ministerstvem spojit a zjistit, zda dojde v dohledné době k nastartování systému. „Z ministerstva dorazila první zmínka teprve o půl jedenácté a adresáty zprávy informuje o tom, že došlo k výpadku a na odstranění závad se intenzivně pracuje. Zároveň je ve zprávě z ministerstva psáno, že o zprovoznění budou všechna pracoviště v Česku včas informována,“ doplnila k situaci Pavla Černá, vedoucí odboru dopravy Magistrátu města Hradec Králové.

Příchozí klienti si v terminálech odebrali čísla hned ráno, od té doby musejí čekat. Pracovníci odboru dopravy se snaží žadatelům vyjít vstříc a domluvit se s nimi na variantním řešení do té doby, než začne systém opět fungovat.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbláznili se. Ta drzost! Mezi Bartošem a Dostálovou to vřelo

12:50 Zbláznili se. Ta drzost! Mezi Bartošem a Dostálovou to vřelo

Karel Havlíček se kroutil „jako špína nad kanálem“. Šéf Pirátů Ivan Bartoš se v nedělní Partii na CN…