Řeporyjský vepř... Petr Hampl napsal naštvaný text. Hádejte o kom a proč

18.12.2019 11:45

Sociolog Petr Hampl zaslal účastníkům protestního setkání proti politice starosty městské části Praha-Řeporyje Pavla Novotného (ODS) následující zdravici. S ní se pochlubil na svých webových stránkách PetrHampl.com. „Hanba těm, kdo oslavují vrahy,“ uvedl mimo jiné.

Řeporyjský vepř... Petr Hampl napsal naštvaný text. Hádejte o kom a proč
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Hampl

„Situace je skutečně skandální. To, že jeden komik dokáže téměř rozvrátit celou zemi, a že dokonce pro část politické elity se stane hrdinou, to ukazuje, jak hluboko postoupila degradace profesionálních intelektuálů a politické třídy, označované jako tzv. kavárna,“ zmínil Hampl a odmítl dokonce vyslovovat jméno Novotného, kterého nazval ubožákem a „řeporyjským vepřem“.

Anketa

Podporujete stávky a hladovky za klima?

2%
98%
hlasovalo: 20320 lidí

„V každé době, v každé společnost a v každém politickém systému se najdou takoví lidé. Zakomplexovaný člověk, který nic neznamená a nic nedokázal. Nevyučil se řemeslu, nenapsal úspěšnou knihu, nenatočil film, co by stál za koukání. Nezlepšil situaci ve své obci. Nikomu nepomohl. Nepřišel s žádným zajímavým nápadem. Nedokázal naprosto vůbec nic. Jediné, co mu zatím jde, je tloustnutí a vtipy založené na ukazování vlastní holé zadnice. Pokud existuje něco jako zkrachovalá existence, je to tento muž,“ poznamenal Hampl.

„Kdyby v naší zemi byly zdravé poměry, vyřešilo by se to pár fackami, ten muž by přišel k sobě, naučil by se něčemu pořádnému, začal vést slušný život a nakonec by i on byl mnohem šťastnější. Jenže v naší zemi nejsou zdravé poměry. Takže ten muž zkouší, jak vzbudit ještě víc pozornosti a koho ještě urazit. Pořád to stupňoval, až logicky dospěl k tomu nejhoršímu – oslavovat esesáky a plivat na hroby civilistů vyvražďovaných nacisty. Půjde příští rok vystrkovat zadnici do lidického památníku? Možná ano. Nebylo by to překvapující,“ sdělil dále Hampl. 

A zhurta se pustil do ministra zahraničních věcí Tomáše Petříčka (ČSSD), do předsedy ODS Petra Fialy i do expředsedy TOP 09 Miroslava Kalouska. „Jsme svědky toho, jak předvádějí tu nejodpornější kombinaci zbabělosti, ubohosti, bezpáteřnosti a chamtivosti. Včera bojovali proti nacionalismu, dnes se hlásí k esesácké uniformě, zítra k čemukoliv jinému,“ sdělil. „Je to úplně jasný doklad o tom, že politický systém nefunguje. Měl zajistit, že lidé budou mít své zástupce. Jenže místo lidových zástupců tu je samozvaná elita. Měl do politiky dostat lidi moudré, nebo aspoň průměrné – a místo toho se do politické třídy koncentruje ten nejhorší morální odpad z celé země. Někdo říká, že politici jsou jako jejich voliči. Ale tak tomu u nás není. Politici jsou mnohem horší než jejich voliči,“ dodal.

„Přes to všechno zůstáváme demokraty. Věřím, že ani vy nepožadujete něčí odstoupení, protože k tomu jsou volby. Ale je důležité dát najevo, že se současným hanebným jednáním části české politické scény nesouhlasíme,“ zmínil Hampl a poukázal na morální atmosféru v zemi i na potomky umučených i potomky hrdinů.

„Hanba těm, kdo oslavují vrahy! Ať žije svobodná Česká republika!“ uzavřel Hampl.

Řeporyjské zastupitelstvo minulý týden v úterý večer rozhodlo, že městská část vybuduje pamětní místo připomínající vlasovce. O jeho podobě bude městská část ještě jednat. Budoucí vzpomínkové místo bude pod kamerovým systémem a chráněno antigraffiti nátěrem. Podle starosty Pavla Novotného (ODS) Řeporyje zhruba 300 padlým vojákům, kteří pomáhali při osvobozování Prahy v květnu 1945, důstojné pietní místo dluží.

Takzvaní vlasovci byli občané Sovětského svazu, kteří se v německém zajetí nechali naverbovat do Ruské osvobozenecké armády (ROA). S Němci pak od začátku roku 1945 bojovali proti Sovětům, na konci války ale pomohli osvobodit Prahu. Zemřelo jich při tom zhruba 300. O jejich přispění k osvobození hlavního města se za minulého režimu mlčelo. Rusko jejich zásluhy neuznává. Velitel Andrej Vlasov byl po skončení války Sověty popraven.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…