Režisér Clint Eastwood naložil Clintonové i všem, kteří ji chtějí volit. Padla i slova o rozmazlené generaci

04.08.2016 19:38

Republikánský kandidát na prezidenta Donald Trump si zatím v Hollywoodu nezískal příliš příznivců. Herci a celebrity ve většině případů vyjadřují podporu Hillary Clintonové. Výjimkou však je představitel nesmlouvavých drsných mužů Clint Eastwood.

Režisér Clint Eastwood naložil Clintonové i všem, kteří ji chtějí volit. Padla i slova o rozmazlené generaci
Foto: repro Youtube, tan
Popisek: Donald John Trump je americký obchodní magnát, politik, televizní hvězda a spisovatel

Doyen americké kinematografie Eastwood sice na konci května oslavil již své šestaosmdesáté narozeniny, ale ještě zdaleka nepatří do starého železa. O tom svědčí i skutečnost, že letos na podzim bude mít premiéru jeho další režijní počin Sully. Republikán Eastwood však není aktivní pouze ve své herecké a režijní tvorbě, ale vyjadřuje se i k celospolečenským tématům. V aktuálním rozhovoru pro Esquire „Drsný Harry“ jednoznačně podpořil Donalda Trumpa.

Sve herecké a režisérské kolegy tím Eastwood sice příliš nepotěšil, ale jeho status žijící legendy mu umožňuje říkat nahlas věci, o kterých ostatní radši mluví jen doma za zavřenými dveřmi. Veřejnou podporu Trumpovi vyjádřil šestaosmdesátiletý herec, producent a režisér v rozhovoru pro magazín Esquire. „To je těžká otázka, což? Já budu každopádně hlasovat pro Trumpa. Už jenom proto, že Hillary Clintonová avizovala, že chce pokračovat  v Obamově politice,“ řekl Eastwood.

Až doposud se tradiční volič republikánů k Trumpovi příliš nevyjadřoval. Jak ovšem vyplývá z jeho slov, stejně jako Trump se staví proti politické korektnosti. „Jsme taková rozmazlená a bojácná generace. Každý radši našlapuje po špičkách, aby náhodou nebyl někým jiným obviněn z rasismu. Když jsem vyrůstal já, spousta věcí se za rasistické nepovažovala,“ zavzpomínal americký herec na čtyřicátá a padesátá léta minulého století.

Ačkoli podporuje Trumpa, připouští zároveň, že republikánský kandidát čas od času říká pěkné hlouposti. „On prostě říká věci spontánně a tak, jak mu přijdou na jazyk. Někdy je to fajn, a někdy zase ne. Rozumím mu, ale samozřejmě s ním nesouhlasím ve všem,“ říká v rozhovoru pro prestižní magazín Eastwood, podle kterého je v každém případě přístup Trumpa „osvěžující“. „V soukromí všichni přiznávají, že už jsou z politické korektnosti unaveni,“ má jasno americký herec.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

18:35 Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

„Pokud ten pán neví, co se stalo 15. března 1939, tak je otázka, jestli je pro výkon funkce preziden…