Ringo Čech: Zmrdi, kurvy, zrádci... Zrušit všechny neziskovky!

23.08.2017 9:42

František Ringo Čech, celostátní volební lídr Strany práv občanů, poskytl rozhovor MF DNES. A bylo to neobyčejně zajímavé. Někdejší poslanec ČSSD nejprve zalitoval, že si jej nevšimlo hnutí ANO, pak vysvětlil, že je pro voliče ternem, a našel i několik historických přirovnání ke své volební úloze.

Ringo Čech: Zmrdi, kurvy, zrádci... Zrušit všechny neziskovky!
Foto: Radim Panenka
Popisek: František Ringo Čech, volební lídr Strany práv občanů

„Mám velkou voličskou cenu, kluci,“ řekl prý na rovinu redaktorům Janouši a Janouškovi ve svém srubu v Jílovišti u Prahy. Cena prý spočívá v tom, že i když už v politice působil, neudělal tam „žádnej průser“ a odešel z ní jako „bohatá nevěsta“.

„Andrej si měl už dávno říct – hele, tady je zneuznanej socan, a měl mě oslovit,“ zalitoval, že si jej nevšimlo hnutí ANO. Nakonec tedy bude kandidovat za Stranu práv občanů, o což ho požádal samotný prezident Zeman. „Cítil jsem to jako povinnost, Miloše bych nikdy neodmítl. Když jel Jan Lucemburský jako slepej do bitvy, měl koně přivázanýho k rytířům. Já mám svýho koně přivázanýho k Milošovi,“ objasnil, jak se stal volebním superlídrem strany přezdívané „Zemanovci“.

S prezidentem je prý ve styku neustále. „Já chodím na Hrad jako za roh do hospody,“ prozradil. S prezidentem prý na těchto přátelských setkáních rozeberou kdeco. „Já mu třeba vyprávěl o ženských, Miloš vždycky koukal, protože nemá žádné zkušenosti, je to věrnej člověk,“ prozradil ze soukromí prvního páru.

Anketa

Myslíte, že Miroslav Kalousek jednou bude premiérem, jak on sám předpovídá?

3%
97%
hlasovalo: 4518 lidí

Strana by se podle něj měla prezentovat neoficiálním názvem „Zemanovci“, zkratku SPO podle něj nikdo nezná, lidem se prý plete s SPD Tomia Okamury. Navíc by podle Čecha tento název vyjádřil skutečné pouto členů této strany. „Spojuje nás láska k Milošovi. Dneska v té straně zůstali jen ti nejvěrnější,“ vysvětluje.

Poté se pustil do politických prognóz. Historický moment pro Zemanovce, podle něj, přijde až za čtyři roky, když Evropu definitivně zaplaví imigranti. „To bude mazec,“ odhaduje. Invaze bude podle něj tak masivní, že se neobejde bez násilí. „Když přijde migrant do supermarketu a vidí všechny ty krásný věci, bude je chtít taky. I ty blondýny, který tam chodí,“ varuje. Prognózu zakončil tím, že nakonec budou Evropu zachraňovat Rusové. „Kozáci budou napájet své koně u Vltavy. Jen doufám, že tu nezůstanou,“ věří.

Jako volební superlídr se chce podílet i na tvorbě programu Zemanovců. Preferuje prý především jasná, úderná a zapamatovatelná hesla. „Třeba jako – Češi volí Miloše, ne suchara Drahoše,“ uvedl pro příklad. Prezidentovi se prý ale tento slogan nelíbil.

Z dalších programových bodů vyjmenoval zavedení půlroční povinné vojny. „Z armády je tady torzo, ozbrojený máme jen myslivce,“ varoval. Dalším programovým cílem je pro Čecha zrušení všech neziskových organizací, které se věnují něčemu jinému, než je zdravotnictví nebo děti. „Jsou to vyhozený peníze, to nejsou neziskovky, ale ziskovky,“ vysvětluje. A ušetřené peníze by dal rodinám jako porodné za třetí a čtvrté dítě, aby motivoval vyšší porodnost.

„Jsem pro vládu silný ruky,“ prozradil a začal vysvětlovat, jak se od militantního demokrata dopracoval k tomuto postoji. Politici se podle něj bojí mluvit upřímně, aby někoho neurazili. S pár četnými výjimkami, jako je prezident Zeman. Opakem a odstrašujícím příkladem je podle něj například pražská primátorka Adriana Krnáčová.

Politiky, kteří nás dovedli do této situace, chtěl původně začlenit do obrazu, na kterém nyní pracuje. Jmenuje se „Pohřeb demokracie“. Nakonec ale prý nechá postavy bez konkrétních tváří. „Na náhrobek jsem chtěl napsat: Zmrdi, kurvy, zrádci. Ale nakonec ho asi nechám prázdnej, ať si každej domyslí, co chce,“ zamyslel se nakonec u malířského stojanu.


Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…