Rittigova spojka? Radil dopravnímu podniku s plánovaným kšeftem za 1,5 miliardy

20.02.2014 8:20

Mocný lobbista Ivo Rittig měl prý v pražském dopravním podniku (DP) svou spojku. Byl jí poradce tehdejšího generálního ředitele DP Martina Dvořáka Jan Valtr. Ten se měl angažovat nejen v předražených jízdenkách, ale i v podezřelé zakázce na nákup nafty a v plánu na instalaci turniketů v metru. Informoval o tom server Lidovky.cz s tím, že dopravní podnik si tak platil za rady, z nichž měla mít prospěch zejména skupina kolem Ivo Rittiga.

Rittigova spojka? Radil dopravnímu podniku s plánovaným kšeftem za 1,5 miliardy
Foto: tan
Popisek: Bývalý šéf DPP v Praze Martin Dvořák

Podle informací serveru Valtr radil generálnímu řediteli dopravního podniku s projektem Uzavření prostor metra – turnikety a s outsourcingem služeb spojených s dodávkami pohonných hmot.

Podle serveru přinejmenším zakázka na dodávku nafty měla totožný scénář jako již známý obchod s jízdenkami. „Vítězná firma Oleo Chemical odváděla provizi z každého prodaného litru společnosti Cokeville Assets se sídlem v Karibiku. Obdobně posílala firmě Cokeville Assets 17 haléřů z každé jízdenky papírna Neograph,“ napsal server.

Naprosto vše o Janě Nagyové-Nečasové ZDE.

Bývalý pražský primátor serveru řekl, že ředitel DP Dvořák svého času silně tlačil na projekt turniketů ve vestibulech metra. Ten měl mít podle původních propočtů hodnotu 1,5 miliardy korun. Kalkulace magistrátu ale ukázaly jeho nerentabilnost.

I když byly jeho rady pro dopravní podnik zjevně nevýhodné, dostával za ně Valtr 65 tisíc korun měsíčně, od roku 2010 už jen 35 tisíc korun. Celkově prý dopravní podnik Valtrovi vyplatil 1,7 milionu korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…