Roli ministra Vondry v kauze ProMoPro chce probrat K9

23.03.2011 9:47

Dnes by se také kromě vlády měla sejít koaliční K9. TOP 09 a Věci veřejné chtějí totiž znovu probrat kauzu ProMoPro. Znepokojily je prý nové informace serveru Euro, ze kterých údajně vyplývá, že tehdejší vicepremiér pro evropské záležitosti a nynější ministr obrany Alexandr Vondra z ODS o zakázce věděl.

Roli ministra Vondry v kauze ProMoPro chce probrat K9

Podle stran by se měla věc projednat ještě před zítřejší mimořádnou schůzí sněmovny, na kterou ČSSD zařadila nejen kauzu ProMoPro, ale i zásah vojenské policie v České televizi.

 „Myslíme si, že je naprosto nutné konečně vyjasnit, kdo měl zodpovědnost za ekonomiku celé věci, kdo je zodpovědný za úniky milionů," řekl k tomu pro Český rozhlas předseda Věcí veřejných Radek John

Odvolání ministra obrany Alexandra Vondry z vlády ale nepožaduje. „Samozřejmě i takovéto názory zazněly na klubu a samozřejmě se tomu budeme věnovat velmi důsledně a vážit všechny varianty. Věříme, že K9 vnese do celé věci mnohem více světla a vyjasní se kompetence, zodpovědnosti, politické zodpovědnosti. A o tom by mělo být jednání," dodal John.

Gazdík: Chceme, aby byla vyvozena politická odpovědnost

Kdo volá po politické odpovědnosti, to je TOP 09 a Starostové.  Předseda poslanecké frakce Petr Gazdík zmínil, že v této kauze už byla vyvozena nějaká politická odpovědnost.

„Objevily se nové skutečnosti ke kauze ProMoPro a budeme chtít vysvětlení těchto faktů od koaličních partnerů," uvedl Gazdík.  Podle jeho slov bude TOP 09 požadovat také vysvětlení zásahu vojenské policie v České televizi.

SLEDUJEME téma kauza Vondra

Vondra prý vše znovu vysvětlí

Kdo se však k celému případu drží velmi zdrženlivě, to je ministr obrany Alexandr Vondra. Prý se dalšímu vysvětlování nebrání, podle něho ale server Euro nepřinesl žádné nové informace. „Nic nového pod sluncem. Je to účelově vytažená věc před čtvrtečním zasedáním Sněmovny," řekl rozhlasu Vondra a upozornil, že je připraven vše „po stopadesáté" znovu vysvětlit.

„Já mohu říci jenom to, že já jsem konal tak, aby předsednictví v těžké politické situaci proběhlo po organizační stránce naprosto v pořádku. A proběhlo v pořádku. Všichni to koneckonců oceňovali. To je asi tak všechno. Samozřejmě, probíhá tady vyšetřování. Ať se vyšetří. Já to plně podporuji, ale ten článek skutečně nepřináší vůbec žádnou novou skutečnost," dodal ministr obrany.

Čtěte také:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…