Roman Cílek knižně: Pohled do zákulisí osudných let 1938-1939

14.06.2016 13:12

Čas mezi koncem roku 1938 a jarem 1939, přesněji řečeno mezi vánoční smrtí a přednovoročním pohřbem Karla Čapka a příchodem prvního říšského protektora Konstantina von Neuratha dne 7. dubna 1939 měl nesporně vyhraněnou podobu. V podrobné a rozsáhlé knize Romana Cílka a Miloslava Moulise se setkáte s kombinací beletrie, literatury faktu a samozřejmě i bohatou, obrazovou dokumentací.

Roman Cílek knižně: Pohled do zákulisí osudných let 1938-1939
Foto: wikipedia.org
Popisek: Adolf Hitler se narodil 20. dubna 1889

„A nešlo jen o to, že se v té době až do onoho biblického „Dokonáno jest...!” završila rozpadem republiky a německou okupací tragédie Československa, ale na povrch se draly i mnohé další evropské souvislosti. Pomnichovský vývoj událostí všem, kteří chtěli vidět, signalizoval, že politika smířlivých ústupků nacistům je cestou doslova do pekel," uvedl nakladatel.

Kniha svou formou, formátem i vzhledem navazuje na úspěšný titul „Když umírá bestie“ (AOS Publishing, 2014), za který autor v listopadu 2015 převzal v Senátu prestižní cenu Klubu autorů literatury faktu.

Roman Cílek patří k nezkušenějším autorům v žánru objevné a tvůrčím způsobem pojaté literatury faktu. Zrozenec v neklidném znamení Ryb, rodák z Českých Budějovic, prožil nikoli jednoduché válečné a poválečné dětství v Soběslavi a Ústí nad Labem, ale už řadu desetiletí žije v Praze. Napsal několik desítek knih nejen literatury faktu, ale i beletrie, z nichž řada získala významná ocenění (například v mezinárodní soutěži o Cenu Egona Erwina Kische či Cenu Miroslava Ivanova). Některé jeho tituly vyšly i v zahraničí, případně posloužily jako předlohy k filmovému, rozhlasovému nebo televiznímu zpracování.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

PhDr. Lubomír Zaorálek byl položen dotaz

Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě

Zajímalo by mě, jak toho chcete docílit? A kde by třeba podniky nebo zaměstnavatelé na dorovnání mezd měli brát peníze?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Škraloup s „predátory“ má i Nerudová. A větší, než přiznává

20:41 Škraloup s „predátory“ má i Nerudová. A větší, než přiznává

Když Danuše Nerudová kandidovala na prezidentku, mohl se národ díky zájmu novinářů o minulost uchaze…