Roman Sklenák je novým šéfem poslaneckého klubu ČSSD

19.11.2013 14:14

Podle informací České televize je novým šéfem poslaneckého klubu Roman Sklenák, někdejší stínový ministr práce a sociálních věcí za ČSSD. Ve funkci nahradil Jeronýma Tejce, který rezignoval po utajované schůzce v Lánech s prezidentem Zeman. Sklenák uspěl výrazně více než při první volbě Tejc.

Roman Sklenák je novým šéfem poslaneckého klubu ČSSD
Foto: CSSD.cz
Popisek: Logo ČSSD

Roman Sklenák získal čtyřicet hlasů ze čtyřiceti šesti přítomných. ČSSD má celkem padesát poslanců. To je výrazně více, než při první volbě šéfa klubu získal odstoupivší „pučista“ Jeroným Tejc. Ten obdržel třicet hlasů.

O místopředsedech klubu se bude teprve hlasovat. Sklenák dal najevo, že by si přál místopředsedy dva. Jedním z nich by se mohl stát Roman Váňa (ČSSD), který původně zvažoval kandidaturu na post předsedy klubu, ale po poradě s předsedou strany Bohuslavem Sobotkou podpořil raději Sklenáka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

16:10 Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA – „Outfit soudružky Černochové, jakkoliv nevhodný pro danou chvíli,…