Rozkol mezi TOP 09 a Starosty: Prý je to horší, než si myslíte

03.04.2014 8:02

Na všech úrovních by mohla skončit dosavadní těsná spolupráce hnutí Starostové a nezávislí (STAN) s TOP 09. Podle čtvrteční MF Dnes se vztahy obou uskupení vyostřily poté, co byl do čela STAN zvolen liberecký hejtman Martin Půta.

Rozkol mezi TOP 09 a Starosty: Prý je to horší, než si myslíte
Foto: archiv hejtmana
Popisek: Hejtman Libereckého kraje a předseda STAN Martin Půta

„Topkaře“ údajně rozčílilo to, že Půta nechce vytvářet předvolební krajské koalice, případné spojenectví s TOP 09 na krajské úrovni by rád řešil až po volbách.

List cituje místopředsedu TOP 09 Marka Ženíška, který prý vždy patřil k největším zastáncům spojenectví se Starosty. Ženíšek uvedl, že pro některé lidi v „topce“ je postoj STAN nepříjemný. „Když uvidíme, že je pro nás spojenectví starost, pak se prostě rozejdeme,“ řekl listu.

Zda skutečně dojde k rozchodu obou politických subjektů, není jisté. První místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek si dosavadní spolupráci pochvaluje. Podle informací listu  se už ale možnost ukončení spolupráce řešila i v nejužším vedení TOP 09.

Deník závěrem dodává, že ze STAN zaznívá spíše to, že by se na některých místech mohli v krajských volbách spojit s lidovci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ekonomka Švihlíková: Takhle zadlužené USA ještě nebyly. Řešení? Jedno z nich je válka…

16:30 Ekonomka Švihlíková: Takhle zadlužené USA ještě nebyly. Řešení? Jedno z nich je válka…

Ekonomka Ilona Švihlíková pronesla šokující informace o americké ekonomice, která pomalu spěje ke ka…