Rozpusťte Okamuru! Zemane, odejdi! vyzývá Rom z ciziny. Natočil to na VIDEO

04.12.2017 8:38

Bývalý voják žijící nyní ve Velké Británii Štefan Pongo požaduje odchod Miloše Zemana z politiky a rozpuštění SPD Tomia Okamury. Z jejich strany podle jeho slov dochází k podpoře rasismu v České republice. I z toho důvodu se Pongo rozhodl iniciovat petici, kterou zatím podepsalo přes sto lidí. Další podpisy pak přibývají.

Rozpusťte Okamuru! Zemane, odejdi! vyzývá Rom z ciziny. Natočil to na VIDEO
Foto: Repro Facebook
Popisek: Štefan Pongo

„My Romové, občané České republiky vyzýváme všechna mezinárodní uskupení, aby donutily českou vládu dodržovat všechny poválečné mezinárodní úmluvy na odstranění všech forem rasové diskriminace,“ píše se v petici, jež podle autora Štefana Pongy není mířena jen proti SPD Tomia Okamury a jeho pochlebovačům, ale i na prezidenta Miloše Zemana.

„Neustále podněcuje k nenávisti a rozděluje celistvé myšlení národa,“ tvrdí Pongo.

Anketa

Prospívá politická kariéra Andreje Babiše České republice?

hlasovalo: 9679 lidí

Pongo ve videu, kterým se snaží na petici upozornit, varuje dokonce před možným holokaustem. „Češi nejsou rasisti. Ale rasisti se stáváme tehdy, když nás někdo nakazí. A Němci se ve válce nechali nakazit a všichni víme, jak to dopadlo,“ řekl Pongo.

Česká republika není podle jeho slov národ jen Čechů. „Romové přišli do Čech někdy kolem 9. století. Ti už tu jsou velmi dlouho a jsou také součástí České republiky,“ poznamenal Pongo a uvedl, že součástí České republiky jsou také Vietnamci. „Musí se s nimi počítat, stejně jako s Maďary, Chorvaty, Rakušany,“ sdělil. 

Ve svém rozhovoru vzpomněl Pongo také na romský koncentrační tábor v Letech u Písku. „Dozvěděli jsem se o něm až v 90. letech,“ vzpomněl Pongo na pátrání jednoho amerického občana. 

Pak se Pongo vyjádřil k prezidentu Zemanovi, jenž je podle jeho slov zdárným politikem. Následně jej také však nazval falešným a podlým člověkem. „Tomio Okamura je velice zdárný podnikatel, kterého jsem já dříve obdivoval. Že se dokázal dostat z nuly až takhle vysoko. Pak přešel k politice a celé to zkazil. Založil si stranu Úsvit, tu časem vytuneloval,“ poznamenal Pongo.

Ten se pozastavil rovněž nad skutečností, že lidé ve Velké Británii dostali tu možnost hlasovat o brexitu. „To je ta přímá demokracie. Lidé ale v Británii dnes nadávají,“ sdělil Pongo. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

21:50 Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

Plukovník Ivo Zelinka byl hostem podcastu Čestmíra Strakatého. A řeč byla o ruské válečné propagandě…