Rozřezaná dívka, střelec a tisíce lidí v ulicích. V italské Maceratě stále není klid

11.02.2018 6:45

V italské Maceratě to stále vře. Město se pořád ještě vzpamatovává z nálezu těla mladičké Pamely Mastropietro. Její tělo bylo nalezeno rozřezané ve dvou kufrech. Ve vazbě kvůli činu skončil nigerijský migrant. O pár dní později jel po městě italský mladík a střílel na lidi, kteří mu připomínali migranty. Údajně šlo o odplatu za mladou Italku. Jenže tím to ještě neskončilo. V sobotu se v Maceratě odehrály velké protesty.

Rozřezaná dívka, střelec a tisíce lidí v ulicích. V italské Maceratě stále není klid
Foto: Archiv
Popisek: Italská vlajka

Italské město Macerata znal ještě nedávno málokdo. Město ve střední Itálii s přibližně 40 tisíci obyvatel si žilo poklidným životem. Jenže před pár dny bylo nalezeno zohavené tělo osmnáctileté Pamely Mastropietro. Byla nalezena ve dvou kufrech. Mladá žena užívala drogy a její tělo bylo natolik zohaveno, že se dá jen těžko zjistit, zda se předávkovala a její tělo bylo rozřezáno až po smrti, nebo zda zemřela jinak. Jako podezřelý byl zadržen nigerijský dealer.

Údajně v reakci na tento děsivý čin se osmadvacetiletý Luca Traiani rozhodl, že pomstí smrt mladé ženy, vzal pistoli a vyrazil se svým autem do ulic. Když mu nějaký muž či žena na ulici připomínal migranta, Luca Traiani na něj vystřelil. Zranil šest lidí. Když ho policie zadržela, provolával slávu Itálii a zdravil policisty nacistickým pozdravem. Prohlídkou v jeho domě bylo zjištěno, že koketuje s fašismem a nacismem.

Týden po střelbě však v Maceratě stále není klid. V sobotu do ulic města vyrazily tisíce lidí, kteří odsoudili rasistický čin Traianiho. O pochodu tisíců lidí centrem města informovala britská BBC. Starosta města Romano Carancini žádal, aby demonstrace byla zakázána, protože se bál dalšího neklidu ve městě, ale k demonstraci stejně došlo. Kostely, obchody i školy zůstaly zavřené.

Celý článek v angličtině naleznete zde.

Napětí v městě je o to závažnější, že Itálii čekají 4. března parlamentní volby a uprchlická krize je hlavním tématem předvolební kampaně. Od roku 2014 dorazily do Itálie statisíce uprchlíků a migrantů z Afriky, Blízkého východu i z Asie. O statisíce lidí se italské úřady postaraly, ale už delší čas volají o pomoc, protože nápor migrantů a uprchlíků už nezvládají.

Podle BBC využívají smrti Pamely Mastropietro v předvolební kampani především pravicoví politici.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prigožin „žije“? Vyneseny silné informace

15:16 Prigožin „žije“? Vyneseny silné informace

Kam zmizeli žoldnéři wagnerovců? Zdá se, že kremelský vládce Vladimir Putin nadále dokáže efektivně …