Rusko by v Sýrii mohlo nasadit více prostředků, vzkazuje Putin

19.12.2015 20:19

Ruská armáda v Sýrii nevyužila všech svých možností a v případě nutnosti by mohla nasadit "více vojenských prostředků". Řekl to dnes ruský prezident Vladimir Putin. "Vidíme, jak naši piloti a zpravodajci účinně koordinují svou práci s různými složkami - s armádou, námořnictvem a letectvem, jak používají ty nejmodernější zbraně," uvedl Putin, jehož citují ruské tiskové agentury.

Rusko by v Sýrii mohlo nasadit více prostředků, vzkazuje Putin
Foto: kremlin.ru, tan
Popisek: Vladimir Vladimirovič Putin, prezident Ruské federace

"Chci zdůraznit, že to zdaleka nejsou všechny naše možnosti. Máme více vojenských prostředků. A použijeme je, bude-li to nutné," dodal šéf Kremlu.

Rusko vede intenzivní nálety v Sýrii od 30. září, namířeny jsou proti ozbrojeným opozičním skupinám. Západ ale Moskvu kritizuje, že její údery směřují na bašty opozice vůči režimu prezidenta Bašára Asada a méně na radikály z hnutí Islámský stát (IS).

Putin rovněž v novém televizním dokumentu, který má být odvysílán v neděli, podle tiskových agentur prohlásil, že Moskva dokáže snadno spolupracovat se všemi stranami v úsilí o urovnání syrského konfliktu, včetně USA a Asada.

"Pokud jde o syrskou krizi, je pro nás snadné spolupracovat jak s prezidentem Asadem, tak s americkou stranou. Nedávno jsem o tom hovořil s (americkým) prezidentem (Barackem) Obamou a s našimi přáteli ze Saúdské Arábie a dalších arabských zemí," prohlásil Putin.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

21:50 Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

Plukovník Ivo Zelinka byl hostem podcastu Čestmíra Strakatého. A řeč byla o ruské válečné propagandě…