Rusnok se zhrozil nad stavem ministerstva po TOP 09

22.07.2013 18:48

Premiér Jiří Rusnok v pondělních Impulsech Václava Moravce vyjádřil podporu ministru financí Janu Fischerovi, na kterého se v posledních dnech snáší kritika za podezřelé splacení dluhu za kampaň. Personální výměnu na resortu financí považuje za velmi málo pravděpodobnou.

Rusnok se zhrozil nad stavem ministerstva po TOP 09
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Rusnok

„Já to považuji za velmi, velmi málo pravděpodobné. Téměř to vylučuji. Mně to taky připadá trochu netypické, já takové metody neznám, jednak nemám takové miliony, ale ano, je to nešikovné, je to zvláštní,“ řekl k tomu Rusnok. A dodal: „Pro mě ta věc je jasná, já tam žádné zásadní pochybení nevidím.“

MPSV je na tom nejhůř

Jedním z argumentů, který by měl oslovit ČSSD, aby podpořila Rusnokovu vládu, je prý konec dosavadní praxe právě na Ministerstvu financí. „Že skončila doba takového tupého škrtání. Naopak my chceme odbrzdit ty drobné bariéry růstu, které se dají najít na mnoha místech.“ Podobný názor opakovaně vyjadřují i sociální demokraté.

Nejhorším resortem je prý Ministerstvo práce a sociálních věcí. Tam od nástupu Rusnokovy vlády skončilo pět vysokých manažerů. „Podle mě byli nekompetentní, nebo to bylo ještě něco horšího. To je resort, kde se objeví mnoho dalších zdrcujících zpráv. Tam nás nečekají příjemné výsledky,“ řekl premiér.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

4:44 „Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

Necelý týden před oslavami osvobození se v Plzni uskutečnily česko-německé, respektive bavorské dny …