Ruští diplomaté a čeští přátelé Ruska společně slavili konec války. Zde je nedělní FOTO

26.04.2015 22:13

V Brně se akce uskutečnila při příležitosti tradičních oslav osvobození Brna, které probíhají ve výroční den 26. dubna. Za pořadatelství Česko- ruské společnosti a dalších organizací se vzpomínalo na osvoboditele všech národností.

Ruští diplomaté a čeští přátelé Ruska společně slavili konec války. Zde je nedělní FOTO
Foto: archiv
Popisek: Brněnská připomínka osvobození. Akce se zúčastnily skupiny Skutečných přátel Ruska, Antimajdan, Ne Základnám, Strana demokratického socialismu.

Pořadatelka vzpomínky Dobromila Kosinová z jihomoravské pobočky Česko- ruské společnosti pro ParlamentníListy.cz prozradila, že vzpomínková akce se koná již mnoho let pravidelně. Díky sedmdesátému výročí a událostem posledních dní prý letošní akce v krásném počasí měla mimořádný úspěch. Zúčastnilo se jí zhruba dvakrát tolik lidí jako v minulých letech, přibližně 250. Konala se jako tradičně na ústředním hřbitově.

Na akci dorazili též zástupci Strany demokratického socialismu a občanských sdružení Ne základnám, Skuteční přátelé Ruska a Antimajdan.

V kulturním programu vystoupil Folklórní slovanský soubor z Prahy, který předvedl ukázky z ruského umění. Členky brněnské opery Taťjana Sotojanošová pak zapěla několik ruských válečných písní a na závěr zazněly i hymny všech zemí, které se na osvobozování Brna podílely- tedy česká, slovenská, ruská, ukrajinská a rumunská.

U památníků padlých stála čestná stráž v dobových kostýmech rudoarmějců a kozáků, a po položení květin zazněly i projevy, se kterým vystoupila i zástupkyně ruského kenzulátu v Brně Maria Semjonová.

Celou akci zakončilo pásmo „Svatá válka“ složené z českých veršů.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

6:45 Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

Nebude trvat dlouho a budou to dva roky, co došlo k sabotáži plynovodu Nord Stream, který zásoboval …