S ministrem Bendlem po českém venkově

02.04.2012 21:06

Seznámit veřejnost s konkrétními výsledky Programu rozvoje venkova (PRV), jehož prostřednictvím přispívá Evropské unie ke zkvalitnění života v malých městech a vesnicích, chce Ministerstvo zemědělství. Přišlo proto s nápadem uspořádat soutěž Procházka po českém venkově 2012, která v těchto dnech začíná.

S ministrem Bendlem po českém venkově
Foto: Repro TV Prima
Popisek: Petr Bendl v Partii televize Prima

Z Programu rozvoje venkova se financuje zemědělské podnikání, projekty na podporu cestovního ruchu, zachovávání kulturních památek a venkovských tradic nebo zlepšování životního prostředí.

Klíčová je také agroturistika: "Od roku 2007 tak byly prostřednictvím Programu rozvoje venkova opraveny silnice, postaveny nové penziony zaměřené na agroturistiku, rekonstruovány kostely, otevřena nová muzea a mnoho zemědělců tak získalo příspěvky na diverzifikaci zemědělské činnosti,“ vysvětlil ministr zemědělství Petr Bendl s tím, že zatím byly z tohoto programu podpořeny projekty v celkové hodnotě 51 miliard korun.

V rámci soutěže Procházka po českém venkově vznikly speciální webové stránky, na kterých lidé najdou různé zajímavosti z venkovských oblastí a netradiční tipy na trávení volného času. "Cílem soutěže tak není pouze informovat českou veřejnost o podpořených projektech, ale také lidem nabídnout jiný pohled na český venkov a inspirovat je k zajímavým výletům,“ doplnil Bendl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

21:50 Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

Plukovník Ivo Zelinka byl hostem podcastu Čestmíra Strakatého. A řeč byla o ruské válečné propagandě…