STEM: Volby by vyhrála ČSSD. Komunistům rostou preference

16.12.2011 15:04

Podle prosincového průzkumu agentury STEM by v případných volbách zvítězila levice. Nejvíce hlasů by dostala ČSSD, poté ODS a těsně za ní jsou již komunisté. Věci veřejné by se do sněmovny nedostaly.

STEM: Volby by vyhrála ČSSD. Komunistům rostou preference
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vojtěch Filip v rámci volební kampaně

Podle průzkumu agentury STEM by ČSSD, pokud by se v prosinci konaly volby, získala 24,6 procenta hlasů. Druhou nejsilnější stranou by byla ODS s 13,7 procenta hlasů. Vzhledem k tomu, že TOP 09 by měla pouze 10 procent a Věci veřejné by se do sněmovny nedostaly, nemohla by už vytvořit koalici.

Na třetím místě se ale za ODS těsně umístili ještě komunisté, a to s 12,5 procenta hlasů. Levice by tak mohla poskládat koalici, neboť přibližně 13 procent voličů zatím není rozhodnuto.

Tentokrát by se už do sněmovny dostali ale i lidovci, pokud by se nepočítali jako možní voliči ti respondenti, kteří v průzkumu uvedli, že nejsou rozhodnuti.

Oproti minulému měsíci mírně klesly preference ČSSD i ODS. Naopak hlasy stouply u komunistů. Věci veřejné se podle STEMu pohybují dále kolem dvouprocentní hranice, ostatním „malým“ stranám ale procenta slabě narůstají, a to jak zmíněné KDU-ČSL, tak i Straně zelených.

Celý průzkum ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…