Samá voda, samá voda... přihořívá... Na německých plovarnách zase bylo horko

21.02.2017 13:48

V loňském roce Německo šokovaly desítky případů, kdy migranti nevydrželi pohled na ženy v plavkách a dopustili se na plaveckých stadionech sexuálního obtěžování a v několika případech také znásilnění. Poslední dny nasvědčují tomu, že na plovárnách stále není bezpečno.

Samá voda, samá voda... přihořívá... Na německých plovarnách zase bylo horko
Foto: kralovehradecko-info.cz
Popisek: lázně - ilustrační foto

Zdaleka ne všechny sexuálního obtěžování a znásilnění se do médií nedostanou. Problémem také zůstává, že politicky korektní mainstreamová média záměrně neuvádějí národnost pachatelů. Jedním příkladem za všechny budiž případ z minulého týdne, kdy byly obtěžovány na plovárně v saské Pirně dvě třináctileté a jedna desetiletá dívka. Zatímco magazín Focus popsal pachatele jen jako „sedmnáctiletého mladíka“, deník Bild byl tradičně odvážnější.

Jak Bild bez obalu napsal, pachatelem byl sedmnáctiletý afghánský migrant, který dívky osahával na hýždích a nohách. Na plovárně naštěstí byly instalovány bezpečnostní kamery, takže vyšetřovatelé měli usvědčení „sedmnáctiletého mladíka“ značně usnadněné. Vzhledem k nízkým trestům udělovaným za tyto trestné činy v loňském roce však nelze čekat, že by snad mladíka mohl čekat exemplární trest doprovázený například vyhoštěním.

Německá média jsou od začátku migrační krize kritizována za svoje váhání v situaci, kdy mají zveřejnit popis pachatele. Místo jeho národnosti či statusu „uprchlík“ raději uvádějí, že pachatel byl jižanského či jihoevropského vzezření. Výše zmiňovaný bulvární deník Bild je v tomto ohledu světlou výjimkou a jeho pozice jednoho z nejčtenějších německých i evropských deníků, kterou si udržuje již více než šest desítek let, není náhodná.

Bez politické korektnosti a jakékoli snahy krýt trestnou činnost migrantů informoval Bild před několik dny o dalším politováníhodném incidentu v Aquaparku v Oberhausenu. Dva afghánští migranti ve věku dvaceti a dvaadvaceti let tam sexuálně obtěžovali dvě dívky, který přitom bylo pouhých třináct a patnáct let. Vyděšené dívky si stěžovaly hlídači bazénu, že je Afghánci drželi násilím a osahávali na prsou a hýždích.

Vzhledem k častému zamlčování důležitých faktů německými médii lze jen těžko rozpoznat, kdy jsou za sexuální obtěžování v bazénech zodpovědní rodilí Němci a kdy právě migranti. Desítky případů za poslední měsíce však dokazují, že tento druh trestných činů se odehrává v drtivé většině případů v režii migrantů. Bude tomu tak patrně i v případě včerejšího incidentu, kdy osmapadesátiletou ženu v historické plovárně z roku 1903 v Augsburgu osahával čtyřiatřicetiletý muž.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Josef Provazník

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…