Šaškárna kolem Haškovy neexistující mluvčí. Hejtman znechuceně poznamenal cosi o okurkách

29.07.2016 7:45

Okurková záležitost. Tímto souslovím označuje jihomoravský hejtman Michal Hašek (ČSSD) a jeho spolupracovníci aféru kolem neexistující mluvčí „Proutníkové“. Celý problém prý spočívá v tom, že média zřejmě nedělala s plným nasazením svou práci.

Šaškárna kolem Haškovy neexistující mluvčí. Hejtman znechuceně poznamenal cosi o okurkách
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal Hašek

„Osoba podepisující se ‚Proutníková‘ rozeslala podle našich zjištění tisková vyjádření totožná s běžně dostupnými vyjádřeními v 25 případech za 7 let z mailové adresy, která nemá nic společného s Jihomoravským krajem a může si ji během několika minut zřídit kdokoliv, ověření bylo a je odpovědností médií,“ uvedla k tomu mluvčí kraje Holešinská Windová. Její vyjádření přinesl server Lidovky.cz. „Zpětně nic žádat k výmazu nebudeme, protože není nic staršího než včerejší noviny a jedná se o okurkovou záležitost,“ doplnila ještě.

Má to ale háček. Česká tisková kancelář se v minulosti dotazovala na věrohodnost zpráv, které z adresy Proutníkové chodily. A zdroj byl označen za věrohodný. Platilo to až do letošního května, kdy dal Hašek od údajné Proutníkové ruce pryč. Deník MF Dnes přinesl informaci o tom, že za „Proutníkovou“ ve skutečnosti stojí lobbistka Jana Mrencová. Ta to ovšem odmítá. Politiku prý nedělá.

Server však nabízí trochu jiné informace. „Lobbistka Mrencová už v 90. letech spolupracovala například s manželkou Miloše Zemana Ivanou či později s Jiřím Paroubkem. V kuloárech se o ní mluví jako o vlivné lobbistce sociální demokracie s rozsáhlými kontakty.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…