Schwarzenberg na Facebooku oslovuje 4 procenta lidí, Zeman 0,6

21.01.2013 20:00

Prezidentský kandidát Karel Schwarzenberg na internetu oslovuje 3,73 procenta české facebookové populace. Oblibou se jeho stránka vyrovná značkám, jako jsou Nike nebo McDonald's. Miloš Zeman na Facebooku zasahuje 0,59 procenta uživatelů. Vyplývá to z analýzy sociálních sítí, kterou pro ČTK provedla společnost Socialbakers.

Schwarzenberg na Facebooku oslovuje 4 procenta lidí, Zeman 0,6
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karel Schwarzenberg

Schwarzenberg má stále téměř pětkrát větší počet fanoušků než druhý z kandidátů Miloš Zeman, 173.000 proti 35.000. V posledních dnech se ale růst Schwarzenbergových podporovatelů zpomalil, v sobotu dokonce oba kandidáti získali po 2700 fanoušcích. Největší nárůst zaznamenali kandidáti v dny prvního kola voleb a dny následující poté, za poslední dva týdny Schwarzenberg počet ztrojnásobil.

Důležitá je aktivita fanoušků

Ministr zahraničí a jeho volební tým je také více aktivní na sociálních sítích, denně píše v průměru třikrát více příspěvků než Zemanův tým. "Aktivita fanoušků je ale vyrovnaná v absolutních číslech, zvláště v posledních dnech se Zemanovi fanoušci v psaní na jeho zeď blíží aktivitě fanoušků Schwarzenberga, přestože je Zemanových fanoušků podstatně méně," uvedl Lukáš Maixner ze společnosti Socialbakers.

Ani jeden z kandidátů a členů jejich týmů příliš neztrácí čas odpovídáním na dotazy voličů na Facebooku. Z 1210 dotazů položených na zdi Schwarzenberga jich bylo zodpovězeno pouze 13, Zemanův tým z 366 dotazů nezodpověděl žádný. "Schwarzenbergův tým na sociálních sítích mnohem více odráží útoky druhé strany, vysvětluje výroky, uvádí fakta na pravou míru, Zeman nic podobného nedělá, příspěvky jsou méně osobní a méně postojové," vysvětlil Maixner.

Oba kandidáti vytvořili na Facebooku události, které mohou lidé dále rozesílat svým přátelům a potvrdit tak svou účast na: 'Jdu volit v 2. kole a volím Karla' nebo: 'Ve druhém kole volím Miloše Zemana'. V případě ministra zahraničí dostal pozvánku skoro trojnásobek lidí. Stejně vede i v případě těch, kdo účast potvrdili - 136.000 proti 36.000.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

21:50 Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

Plukovník Ivo Zelinka byl hostem podcastu Čestmíra Strakatého. A řeč byla o ruské válečné propagandě…