Schwarzenberg prohrál. Klausová má Slovensko v podstatě jisté

17.07.2013 8:32

Nyní má prý již Livia Klausová zelenou a jejímu vyslání na Slovensko už nic nebrání. Píše o tom Právo. Prezident Miloš Zeman si myslí, že domluva se současným ministrem zahraničních věcí bude lepší než s Karlem Schwarzenbergem.

Schwarzenberg prohrál. Klausová má Slovensko v podstatě jisté
Foto: Hans Štembera
Popisek: První dáma Livia Klausová navštívila kandidáta na prezidenta Miloše Zemana

Vyslání Livie Klausové na Slovensko prý už nic nebrání. Miloš Zeman se v tomto smyslu vyjádřil pro deník Právo. Spor Miloše Zemana s Karlem Schwarzebergem byl také o osobě, která by měla zamířit na velvyslanectví v Moskvě. Prezident si přeje europoslance KSČM Vladimíra Remka. Právo píše, že jak premiér Jiří Rusnok, tak ministr zahraničí Jan Kohout se oběma jménům nebrání.

Podle deníku už také Jan Kohout začal naplňovat svá slova o personálních změnách na ministerstvu. Včera například odvolal generálního sekretáře rezortu Jaromíra Plíška. Právě Plíška chtěl bývalý ministr poslat na Slovensko.

Se změnou ministra zahraničních věcí se prý odblokoval spor mezi Hradem a Černínským palácem, Právo soudí, že se brzy vyřeší obsazení i dalších ambasád.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zapomeňte, nebudeme se o tom bavit.“ Mrazivá dohra covidu. Žaloba do Haagu a pak...

15:58 „Zapomeňte, nebudeme se o tom bavit.“ Mrazivá dohra covidu. Žaloba do Haagu a pak...

Co říkají lidé o vakcinaci? Jedná se o zločiny na lidskosti? Kdo vyvolal covid? Kdo z toho udělal ce…