Schwarzenberg zahajuje kampaň na podporu svého tažení na Hrad

19.10.2012 6:23

Předseda TOP 09 a ministr zahraničí Karel Schwarzenberg dnes zahájí kampaň za své zvolení prezidentem. V pražském klubu Jazzdock představí svůj program a plán kampaně. Podpořit ho přijdou také některé veřejně známé osobnosti.

Schwarzenberg zahajuje kampaň na podporu svého tažení na Hrad
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karel Schwarzenberg

Schwarzenbergův volební tým chystá v příštích měsících kontaktní kampaň, při níž se bude ministr setkávat s občany. Schwarzenberg se ale objeví i na předvolebních billboardech. V kampani by podle jejích organizátorů neměl chybět humor a nadsázka.

Schwarzenberg, podobně jako Jiří Dienstbier (ČSSD) či Přemysl Sobotka (ODS), nemusel kvůli kandidatuře sbírat podpisy občanů, získal už podpisy všech 40 poslanců své strany a spřízněného hnutí Starostů a nezávislých.

Kníže má podporu

Schwarzenberg si na kampaň přispěl dvěma miliony korun, strana TOP 09 přidala pět milionů korun a další milion korun poslalo nedávno hnutí Starostové a nezávislí. Celkem má Karel Schwarzenberg přislíbeny příspěvky za přibližně 20 milionů.

Mluvčí Schwarzenberga Karel Pražák už dříve uvedl, že šéfa diplomacie podpořily v jeho boji o Pražský hrad osobnosti jako režisér Miloš Forman, bývalá šéfka Akademie věd Helena Illnerová či ilustrátor a spisovatel Petr Sís.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr, čtk

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

140 Kč za 16 piv v polském Lidlu. Česká „ochcávka“ Poláků

10:50 140 Kč za 16 piv v polském Lidlu. Česká „ochcávka“ Poláků

Český trh s pivem klesá, neboť pivo díky daňové změně podražilo. Češi tak opět míří do Polska. V pol…