Šéf Romské demokratické strany v ČT slíbil 150 tisíc pracovních míst

07.10.2013 23:20

Vznik 150 tisíc nových pracovních míst, každoroční zvyšování důchodů nebo vyplácení části státního příspěvku na činnost politických stran dle každoročního rozhodnutí občanů. O těchto a dalších předvolebních nápadech tří politických stran se vedla večerní diskuse v pořadu České televize Události, komentáře.

Šéf Romské demokratické strany v ČT slíbil 150 tisíc pracovních míst
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Pracující ženy, ilustrační foto

Předseda Romské demokratické strany Jan Tancoš vysvětloval slib své strany, že vytvoří 150 tisíc nových pracovních míst.  Podle jeho výroku se tento slib může podařit splnit do čtyř let v případě, že se k tomu najde shoda napříč politickým spektrem. Podle jeho představ by tato místa mohla vzniknout při zadávání státních zakázek.

Místopředseda Klubu angažovaných nestraníků označil takový slib za nereálný.

Jan Korytář ze Změny to označil za odvážnou vizi, která by se alespoň částečně mohla naplnit.

KAN navrhuje právo na poctivou práci. Domlátil to vysvětloval tím, že v některých institucích se člověk, který chce poctivě pracovat, stává nebezpečným. „Mám informace, že takový stav je v podstatě všude, kde jsou do nejvyšších funkcí dosazeni lidé, ne že jsou odborníci, ale z titulu vazeb i na skryté řídící struktury,“ uvedl Domlátil.

Korytář vysvětloval bod programu, podle kterého je Změna proti zvyšování daní do doby, než se podaří omezit korupce. „Jsme proti zvyšování daní, když se jich velká část díky korupci rozkrade.“

KAN požaduje odvolávání soudců, pokud ve více případech poruší lidská práva v soudním procesu. A kdo by takové soudce odvolával? Nejlepší soudci by měli být v kontrolním orgánu Soudcovská unie. Tento orgán by pak vyzval soudce, aby opustil své místo.  

Korytář zase uvedl, že občané by při vyplňování daňového přiznání měli mít možnost každoročně podpořit politickou stranu. Tak by mohli dát najevo svou nespokojenost se stranou, kterou volili, nebo by mohli podpořit i nový politický subjekt.  

Změna by podle Korytáře také chtěla iniciovat změnu ve využívání evropských dotací. Ty by měly putovat do menších obcí a k neziskovým organizacím. A ne aby se za ně jako dosud stavěly aquaparky, sjezdovky či hotely. „To mi přijde nesmyslné,“ konstatoval Korytář.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…