Šéf VZP definitivně ukončil spolupráci s IZIP

28.07.2012 11:30

Definitivní konec projektu zdravotních knížek IZIP. Ředitel Všeobecné zdravotní pojišťovny Pavel Horák před několika dny vypověděl všechny smlouvy, které se projektu týkaly. Systém byl kritizován hlavně proto, že do něj za deset let investovala VZP přes dvě miliardy korun.

Šéf VZP definitivně ukončil spolupráci s IZIP
Foto: Repro Foto: ČT24
Popisek: Generální ředitel IZIP Jiří Pašek v pořadu Hyde park

„Můžu potvrdit, že smlouvy byly vypovězeny k 30. červnu tak, jak uložila správní rada,“ řekl Aktuálně.cz Jiří Rod. Navíc z jeho slov vyplývá, že ukončil šéf VZP nejen smlouvy ke zdravotnickým knížkám, ale rovněž k portálu, který tato firma pro pojišťovnu zajišťuje. Pojišťovna ale zatím neví, kdo bude do příštího roku portál zajišťovat. Ten je totiž pro komunikaci s klienty klíčový.

Další problém je tedy na světě. VZP je sice vlastníkem portálu pro komunikaci, jenže bez dohody s IZIP ho nemůže rozvíjet či přeprogramovat. Do něj firma za uplynulé tři roky investovala 300 milionů korun. Z veřejných peněz. Z IZIPu se již dříve ozývalo, že majetková práva nepřevedou na VZP zadarmo.  Jednání tak stále pokračuje.

Společnost zajištující elektronické zdravotní knížky kromě tohoto rozvázání smlouvy vykázala i jinou ztrátu. Za loňský rok to dělalo téměř tři miliony korun. „Ztráta byla způsobena nepříznivými vnějšími podmínkami,“ uvádí ve výroční zprávě šéf firmy Jiří Pašek.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Volební plakáty v arabštině. V Německu. Útok a velký povyk

10:22 Volební plakáty v arabštině. V Německu. Útok a velký povyk

V německém Lipsku proběhnou v červnu vedle voleb do Evropského parlamentu také komunální volby. A CD…