Sehnal: Aliance pro budoucnost nabízí nejlepší kandidáty z praxe

13.08.2021 12:25

Do politiky by měli chodit lidé z praxe s konkrétními zkušenostmi ze svých oborů. To dlouhodobě razí předseda Aliance pro budoucnost Pavel Sehnal, který nyní konstatuje, že na kandidátkách jeho hnutí tomu tak je.

Sehnal: Aliance pro budoucnost nabízí nejlepší kandidáty z praxe
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pavel Sehnal, předseda APB

Aliance pro budoucnost podle svého šéfa Pavla Sehnala zdárně podala kandidátky ve všech 14 krajích. “Sami jsme byli překvapeni obrovským zájmem uchazečů o posty na kandidátkách, lidé skutečně bojovali o každou příčku. Takový zájem jsme nečekali, vnímám to jako velkou motivaci do dalšího boje a ukazuje se, že projekt Aliance pro budoucnost sdružující sedm stran s pravicovým zaměřením má velký smysl,” uvádí.

Anketa

Jste pro zrušení nošení roušek či respirátorů v supermarketech a obchodech?

hlasovalo: 17849 lidí

“Každá z těchto podporujících stran má svou definovanou odbornost, díky čemuž Aliance pro budoucnost nabízí zkušené experty pro jednotlivé oblasti. Tomu odpovídá i struktura našich kandidátek, které jsou postaveny na lidech s praktickými zkušenostmi. Nejsou to lidé, kteří vyrostli v politickém prostředí, naopak jde o ty, co do politiky přecházejí poté, co si v civilním životě mnohé odpracovali a mají zkušenosti,” sděluje politik.

Podle něho se Aliance pro budoucnost povedlo získat unikátní složení kandidátů. “Pokud jde o naše jednotlivé kandidáty, uvedl bych jako velmi významné, že o 200 křesel v parlamentu máme celkem 50 lidí, kteří se podílí na ochraně přírody a práv zvířat. V tomto smyslu jsme nejvíce zelenou politickou stranou v České republice,” konstatuje Sehnal.

“Druhou významnou skupinou jsou díky podpoře hnutí Zdraví, sport, prosperita sportovci, těch se opět na našich kandidátkách objevuje ze všech stran nejvíce. Sport patří k běžnému životu, jde o nástroj, jak si uchovat své zdraví a neutrácet ze státního rozpočtu miliardy za zdravotní péči. Proto si vážíme, že nás sportovci takto masivně podpořili svou účastní na našich kandidátkách,” pokračuje.

Silně zastoupen prý mají i agrární sektor. “V něm v České republice pracuje řádově 50 tisíc lidí a významně ho reprezentuje právě Agrární demokratická strana s předsedou Pavlem Šrámkem. V tomto smyslu jde o jedinou vyprofilovanou stranu reprezentující agrární sektor. Všechny ostatní politické strany mají ze zemědělství možná několik poradců, ale nikoli kandidáty, kteří by byli s oborem spojeni,” může se pochlubit Aliance pro budoucnost.

“Na těchto příkladech sportovců, ochránců přírody a agrárníků ukazujeme, že Aliance pro budoucnost naplňuje svůj slib, tedy že do Sněmovny budeme posílat lidi odborně zdatné s praktickými životními zkušenostmi,” dodává Pavel Sehnal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Šimone, znám tě, opravdu to půjde dětem?“ Pánek spustil sbírku pro Gazu. Pochybnosti

20:45 „Šimone, znám tě, opravdu to půjde dětem?“ Pánek spustil sbírku pro Gazu. Pochybnosti

Neziskovka Člověk v tísni oznámila, že otevřela humanitární sbírku SOS Gaza pro psychologickou pomoc…