Senátorku chytil revizor v tramvaji, ona odmítla zaplatit. A vše má teď dohru

29.09.2014 11:08

Senátorka za ČSSD Milada Emmerová odpověděla na dotaz čtenáři ParlamentníchListů.cz, který se zajímal o její jízdu načerno v plzeňské tramvaji. Prý se snažila vyhnout pokutě a upozorňovala na to, že je senátorkou. Sama Emmerová si stojí na svém. Podala stížnost na revizora, ale přesto šla na plzeňský dopravní podnik za generálním ředitelem, aby pokutu uhradila.

Senátorku chytil revizor v tramvaji, ona odmítla zaplatit. A vše má teď dohru
Foto: ČSSD
Popisek: Milada Emmerová

Senátorka za ČSSD Milada Emmerová jela na začátku září ve večerních hodinách plzeňskou hromadnou dopravou bez označené jízdenky. Doprovázela nemocnou přítelkyni, které pomáhala nastoupit a usadit se. V tramvaji ji posléze přistihl revizor a udělil jí pokutu ve výši 500 korun.

Emmerová ale odmítla zaplatit. Prý se zrovna chystala k označení jízdenky, když k ní revizor přistoupil a zabránil jí v tom. Měla se prokázat občanským průkazem, který ovšem neměla u sebe, a tak se prokázala hlasovací a vstupní kartou do Senátu.

První reakce Emmerové: stížnost na revizora i na strážníka městské policie

„Řekla, že dobíhala tramvaj, že hledala jízdenku a nemohla ji najít. Nepadlo nic takového, že by doprovázela nějakou paní,“ vyjádřil se pro server iDnes.cz revizor. Přesto by prý svůj postup nezměnil, protože tramvaj údajně na zastávce chvíli čekala, aby vyjela podle jízdního řádu.

Emmerová pak napsala stížnost generálnímu řediteli dopravního podniku Michalu Krausovi. Další stížnost zaslala i na Městskou policii v Plzni kvůli arogantnímu jednání strážníka, který doprovázel revizora.

Pokutu Emmerová nakonec osobně zaplatila generálnímu řediteli

V odpovědi čtenáři ParlamentníchListů.cz prohlásila, že šla osobně předat pokutu generálnímu řediteli Krausovi. Ta se v této chvíli zvýšila na 600 korun. Nyní hodlá senátorka vydat veřejné prohlášení. „Mojí jedinou chybou bylo, že jsem si nevyžádala kontakt na zcela neznámou paní, která přišla k revizorovi, aby potvrdila pravdivost mojí argumentace. Věřím, že se mi ještě dodatečně přihlásí, poněvadž její svědectví by bylo rozhodující. Snad! Moji nemocnou přítelkyni - seniorku nechci nijak zatěžovat,“ uvedla Emmerová na ParlamentníchListech.cz.

Celá odpověď ZDE.

Jsem pro kontroly v hromadných prostředcích, ale nemělo by jít o šikanu

V další odpovědi vysvětlila, proč si stěžovala na dotyčného revizora. Prý souhlasí s kontrolami v městských hromadných prostředcích, ale pracovníci by prý měli mít adekvátní přístup. Neměli by se dopouštět šikany. „Ať už jde o šedé nebo černé pasažéry... Přesto jsem zaplatila vyměřenou pokutu osobně minulý pátek při návštěvě u pana ředitele PMDP,“ prohlásila.

Celá odpověď ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…