Server: Tři čtvrtiny voličů Babiše chtějí, aby hnutí šlo do vlády s ČSSD

04.11.2013 10:08

V předčasných volbách překvapivě úspěšné hnutí ANO Andreje Babiše by mělo vstoupit do vlády, nejlépe s ČSSD. Babiš by se měl stát ministrem financí, nebo dokonce premiérem. To vyplývá z ankety mezi voliči tohoto politického subjektu, kterou v Lovosicích a na internetu provedl server Aktuálně.cz.

Server: Tři čtvrtiny voličů Babiše chtějí, aby hnutí šlo do vlády s ČSSD
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda hnutí ANO Andrej Babiš

Server zjišťoval názory voličů v Lovosicích, kde hnutí ANO ve volbách zvítězilo s nadprůměrným ziskem 32 procent hlasů a kde je Andrej Babiš největším místním zaměstnavatelem. Dotazoval se rovněž v elektronické anketě, v níž odpovědělo jedenáct set voličů ANO.

Ať už přímo pro vládní angažmá, nebo alespoň jeho toleranci, se vyslovilo téměř 82 % voličů hnutí ANO z Lovosic. Velmi podobně dopadl i průzkum na internetu. Pro vládní angažmá hnutí ANO se vyslovilo 83 % jeho voličů.

V internetové anketě si  usednutí Andreje Babiše do křesla ministra financí přálo 56 % respondentů. Čtvrtina by dokonce uvítala, kdy by se stal premiérem.

Tři čtvrtiny voličů ANO, kteří se zúčastnili internetového hlasování, je pro, aby se Babišovo hnutí ve vládě spojilo se sociální demokracií a KDU-ČSL. Podle ankety mezi voliči v Lovosicích se ke spojení s ČSSD, pokud se jí podaří vyrovnat s vnitrostranickými problémy, kloní 73 procent oslovených voličů.

V případě lidovců je podpora takového partnerství výrazně menší. Souhlasí s ním jen 45 % dotázaných.

Voliči ANO spolupráci s některou ze stran někdejší vládní koalice většinou odmítají. Například v internetovém hlasování se pro vytvoření koalice s TOP 09 a ODS vyslovil jen každý osmý hlasující.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

21:50 Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

Plukovník Ivo Zelinka byl hostem podcastu Čestmíra Strakatého. A řeč byla o ruské válečné propagandě…