Server se zeptal Bradáčové na její stáž v USA. A toto se dozvěděl...

30.06.2013 22:30

Server Prvnizpravy.cz se zeptal pražské vrchní státní zástupkyně Lenky Bradáčové na její stáž v USA, která je někdy dávána do souvislosti s její jasnou proamerickou orientací. „V USA jsem se účastnila jediné odborné stáže, a to v roce 2008 ve skupině složené ze dvou státních zástupců, dvou policistů a dvou zástupců nevládních organizací," uvedla Bradáčová pro Prvnizpravy.cz.

Server se zeptal Bradáčové na její stáž v USA. A toto se dozvěděl...
Foto: tan
Popisek: Státní zástupkyně Lenka Bradáčová

Jednat se mělo o program, který se koná pravidelně pod záštitou americké ambasády. Vedle Bradáčové se jej v předešlých letech prý zúčastnila také celá řada soudců, státních zástupců a policistů, ale také desítky osob činných ve veřejné sféře. „Program byl zaměřen na návštěvu justičních a policejních úřadů, které se zaměřují na postihování korupce," dodala.

Na její vztah k americké ambasádě se Bradáčové tázala i moderátorka pořadu České televize Interview ČT24. Na otázku, zda nevnímá jako chybu, že tehdy údajně informovala amerického velvyslance o vnitřních záležitostech české justice, zástupkyně prý reagovala podrážděně slovy: „Tak to jsem ještě nikdy neslyšela, ale musím říci, že jsem nikdy takové vztahy s americkou ambasádou neměla, ani s americkým velvyslancem.“

Bradáčová spekulace vytrvale odmítá

Popřela i mediální spekulace, že by se v rámci protikorupčních seminářů stýkala s velvyslancem Cabanisem. Ale podle některých médií patřila Bradáčová ke skupině českých žalobců, kteří s americkou ambasádou komunikovali a někdy donášeli i velmi citlivé vnitropolitické informace.

Za americkou spojku označuje Bradáčovou například novinář a bývalý tiskový mluvčí Václava Klause Petr Hájek. Ten se v tomto smyslu vyjádřil na svém webu Protiproud.cz.

„Spekulace kolem mé osoby, ať jsou vyvolávány úmyslně či z neznalosti, nebudu komentovat a nejspíše vždy se budu podivovat nad hloupostí a výmysly jiných,“ uzavřela Bradáčová pro Prvnizpravy.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ekonomka Švihlíková: Takhle zadlužené USA ještě nebyly. Řešení? Jedno z nich je válka…

16:30 Ekonomka Švihlíková: Takhle zadlužené USA ještě nebyly. Řešení? Jedno z nich je válka…

Ekonomka Ilona Švihlíková pronesla šokující informace o americké ekonomice, která pomalu spěje ke ka…