Širší vedení ČSSD bude jednat o prioritách pro letošní rok

10.03.2012 6:36

Hlavně o letošních krajských a senátních volbách a o přípravách na přímou volbu prezidenta bude v sobotu jednat širší vedení ČSSD. Jednání ústředního výkonného výboru nejsilnější opoziční strany je podle jejího šéfa Bohuslava Sobotky první letošní příležitostí k mobilizaci sociálních demokratů ve volebním roce. Informuje ČTK.

Širší vedení ČSSD bude jednat o prioritách pro letošní rok
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zástupci ČSSD se radují z přijatého zákona

Sobotka chce podle svých slov mluvit o prioritách strany pro letošní rok. Mezi ně patří hlavně volby. ČSSD stojí v čele 13 krajů, nevede jen Prahu. Výsledek by letos ráda obhájila. Někteří hejtmani už ohlásili, že by se rádi postavili znovu do čela stranických kandidátek. Své křeslo by tak rád obhajoval středočeský David Rath, jihočeský Jiří Zimola, plzeňský Milan Chovanec či Jiří Běhounek z Vysočiny. Jako lídry je ale nejdřív musí potvrdit krajské konference.

Sociální demokraté zatím nevědí, koho pošlou do bitvy o Hrad. Rozhodnutí, zda do prezidentské volby půjde stínový ministr spravedlnosti Jiří Dienstbier či ekonom Jan Švejnar, by mělo padnout na přelomu května a června.

Hlavní prioritou pro letošek je ale podle Sobotky svržení vlády. Hlasování o nedůvěře kabinetu chtějí sociální demokraté ve sněmovně co nejdřív vyvolat. Na to, aby vláda padla, ale nemá opozice dost hlasů. Šéf ČSSD se už dřív zmínil o tom, že by hlasování o nedůvěře mohlo být šancí pro vládní Věci veřejné (VV), aby se postavily za svůj volební program. V posledních dnech nejmenší koaliční stranu ale ostře kritizoval a označil ji za "v zásadě mafiánskou strukturu".

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jak je sama doma, neskončí to dobře.“ Holec vytáhl na Černochovou ostrou munici

14:04 „Jak je sama doma, neskončí to dobře.“ Holec vytáhl na Černochovou ostrou munici

O průzkumech veřejného mínění, ale i o ministryni obrany Janě Černochové (ODS) mluvili v pořadu Podt…