Skandál? Novinám se ozvaly ženy, které odešly z práce od ministra školství Chládka. Kvůli jeho údajnému chování

28.05.2015 7:21

Ministr školství Marcel Chládek (ČSSD) má dle MF Dnes problém s podřízenými, a zvláště ženami. Za šestnáct měsíců, co úřaduje, údajně odešlo z jeho kabinetu devět žen, desátá si vzala neplacené volno. Chládkovo chování dle oslovených hraničí s pracovní šikanou. „Jedná se o nesmysly, pomluvy a nepodložené drby,“ hájí se ministr školství.

Skandál? Novinám se ozvaly ženy, které odešly z práce od ministra školství Chládka. Kvůli jeho údajnému chování
Foto: senat.cz
Popisek: Senátor Marcel Chládek

Někdejší Chládkova asistentka Aneta Lačevová, která z práce v ministrově kabinetu odešla po měsíci, MF Dnes popsala, že se Chládek choval nevhodně ještě před příchodem na ministerstvo, kdy pracoval na středočeském krajském úřadu. „Šla jsem i kvůli jeho poznámkám. Ještě na kraji mi třeba říkal, že vypadám lahodně. A to i před jinými lidmi, což mi vadilo,“ uvedla Lačevová, kterou Chládek sjel kupříkladu za to, že mu ve svém osobním volnu nezvedla služební telefon.

„Pak si nás všechny zavolal na kobereček do pracovny a tam se šíleně rozzlobil, že on je ministr a také stále zvedá telefony. Pak řekl Anetě, ať se sbalí a odejde,“ doplnil nejmenovaný zdroj z ministerstva.

Přístup ministra školství k podřízeným vylíčil deníku i řidič Miroslav Kareta. „Nechtěl jsem si nechat líbit, jak na mě ten člověk řval, ať držím hubu,“ řekl Kareta MF Dnes s tím, že podobné zážitky má spousta jeho kolegů.

MF Dnes připomíná, že ministra školství před rokem vyzýval k lepšímu chování k podřízeným premiér Bohuslav Sobotka. Sám Chládek se hájí tím, že jde o pomluvy a nepodložené drby. Včera po tiskové konferenci na otázku, proč si na jeho chování stěžuje tolik zaměstnanců, sdělil: „Na mě se zase obrací poslední dobou čím dál víc lidí s tím, že je obtěžujete vy a nutíte je do křivých výpovědí.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…