Škromach před spaním nastínil scénář, jak Kalousek rozvrátí Sobotkovu vládu

11.12.2013 7:32

Střet o rozpočet na rok 2014, který nakonec v prvním čtení schválila Poslanecká sněmovna, doprovázela ostrá slova exministra financí a prvního místopředsedy TOP 09 Miroslava Kalouska. To na svém Facebooku komentuje senátor Zdeněk Škromach (ČSSD) a "Mirka Kalouska" uklidňuje. Nedávný místopředseda ČSSD dokonce naznačuje, že Kalousek by se ještě v tomto volebním období mohl dostat k moci.

Škromach před spaním nastínil scénář, jak Kalousek rozvrátí Sobotkovu vládu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zdeněk Škromach

"Ještě kafíčko před spaním. Kalousek se rozčiluje, že si nemůže nastudovat státní rozpočet na příští rok. Ale vždyť to je jeho rozpočet, který ještě jako ministr financí připravil!" upozorňuje místopředseda Senátu Zdeněk Škromach, sociální demokrat, který proslul nejen svými Hovory od bazénku, na osobním facebookovém profilu.

Kalouskovi se rozpočet nezamlouvá

"Není možné projednat státní rozpočet za čtrnáct dní. Je to možné odbýt," prohlásil exministr financí. "Když si to dáme na těch čtrnáct dní, říkáme veřejnosti: My to neodpracujeme, protože se to nedá odpracovat. My to prostě jenom formálně schválíme, podepíšeme bianko šek jakékoli budoucí vládě, ještě nevíme jaké, my to chceme mít z krku, jít na Vánoce, my prostě nechceme makat, my to chceme jenom schválit," hřímal Kalousek.

Škromach ale popuzení exministra nechápe. "Kosmetické úpravy Rusnokovy vlády jsou naprosto zanedbatelné. Navíc pokud se nová vláda rozhodne dva roky s daněmi nehýbat, musí být Mirek Kalousek v naprosté pohodě. Jeho rozpočet a jeho daně. A do té doby možná sežene pár přeběhlíků, aby změnil povolební uspořádání. A oni mu to žerou," napsal ve svém příspěvku Škromach.

Co přesně napsal Zdeněk Škromach na svůj profil:

Ještě kafíčko před spaním. Kalousek se rozčiluje, že si nemůže nastudovat státní rozpočet na příští rok. Ale vždyť to je jeho rozpočet, který ještě jako ministr financí připravil! Kosmetické úpravy Rusnokovy vlády jsou naprosto zanedbatelné. Navíc pokud se nová vláda rozhodne dva roky s daněmi nehýbat, musí být Mirek Kalousek v naprosté pohodě. Jeho rozpočet a jeho daně. A do té doby možná sežene pár přeběhlíků, aby změnil povolební uspořádání. A oni mu to žerou. Hezké sny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

18:35 Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

„Pokud ten pán neví, co se stalo 15. března 1939, tak je otázka, jestli je pro výkon funkce preziden…