Sněmovní výbor se bude zabývat možným stíháním Ondráčka

25.09.2018 7:11

Sněmovní mandátový a imunitní výbor by mohl dnes doporučit plénu, zda by Sněmovna měla vydat poslance KSČM Zdeňka Ondráčka k trestnímu stíhání, nebo ne. Policisté chtějí Ondráčka stíhat kvůli jeho výrokům vůči někdejšímu prezidentskému kandidátovi Michalu Horáčkovi.

Sněmovní výbor se bude zabývat možným stíháním Ondráčka
Foto: Archiv KSČM
Popisek: Zdeněk Ondráček

Členové výboru pozvali na dnešní schůzi vyšetřovatele a státního zástupce. Své stanovisko bude moci prezentovat také Ondráček.

Horáček podal na Ondráčka trestní oznámení začátkem letošního roku kvůli tomu, že ho koncem loňska nařkl v médiích ze spolupráce s bývalou komunistickou Státní bezpečností (StB). Horáček jakoukoli spolupráci s StB popřel. Policie sice později vyšetřování odložila, státní zastupitelství jí však případ vrátilo.

Sněmovní plénum rozhodne o Ondráčkově vydání na schůzi, která začne koncem října. V pátek dolní komora projednávání policejní žádosti odročila.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Ing. Petr Bendl byl položen dotaz

Pomoc zemědělcům

Dobrý den, jste pro pomoc zemědělcům kvůli nepřízni počasí? Já to narovinu nechápu. Proč se pořád zemědělci tak podporují? Netvrdím, že to mají lehké, ale kdo to má dnes snadné? A podporují se snad jiná odvětví, protože se jim nedaří? Neměli by se zemědělci na takovou situaci připravit a třeba nějak...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Past na stránce 170. Filip Turek ví, na co si od Bruselu dát pozor

18:50 Past na stránce 170. Filip Turek ví, na co si od Bruselu dát pozor

Záměrná destrukce evropského průmyslu. V čím zájmu? Kdo skupuje emisní povolenky? Čína! Rakousko bud…