Sobotka bilancuje: My jsme to ve vládě vymysleli, my jsem to prosadili, my jsme pomáhali lidem

17.06.2017 10:48

Sociální demokraté představili ve Slovanském domě svůj program pro volby 2017. Na úvod si vyslechli českou hymnu i hymnu Evropské unie a pak se k řečnickému pultíku postavil předseda vlády ČR Bohuslav Sobotka. Tomu se od sociálních demokratů dostalo poděkování za práci pro ČSSD a opravdu dlouhého potlesku.

Sobotka bilancuje: My jsme to ve vládě vymysleli, my jsem to prosadili, my jsme pomáhali lidem
Foto: Daniela Černá
Popisek: Bývalý premiér Bohuslav Sobotka

Sobotka sociálním demokratům poděkoval a připomněl, že ČSSD má dlouhou historii a teď má před sebou další důležité volby. V těch z roku 2013 získala ČSSD nejvíce hlasů a ve vládě prosadila nejdůležitější plány. Alespoň podle Sobotky. Máme fungující stát, máme bezpečný stát, ekonomika roste a rostou také platy občanů.

„Soustředili jsme se na to, aby lidé měli peníze, které mohou utrácet. ... Také jsme se soustředili na to, aby se země zklidnila, aby lidé nemuseli demonstrovat v ulicích. A zafungovalo to. Když roste ekonomika, tak je důležité, aby rostla i životní úroveň lidí. Když jsem přemýšlel o tom, co v ČSSD udělala nejdůležitějšího, tak je to právě tato věc, aby pocítili hospodářský růst,“ vychválil ČSSD Sobotka.

Máme nejnižší nezaměstnanost v EU a zaměstnavatelé musí zvyšovat platy, pokud chtějí udržet své pracovníky. Sobotka připomněl, že tato vláda navýšila minimální mzdu o 2500 korun a chce v tom i nadále pokračovat. „Je důležité, aby minimální mzda měla motivační roli. Nezaměstnanost klesá, minimální mzda roste. Klíčové je, aby lidé, kteří pracují, měli víc peněz než lidé na dávkách. Každý rok ČSSD prosadila růst platů ve veřejném sektoru.

Vedle toho ČSSD prosadila změnu systému navyšování penzí. Stalo se tak prý i přes odpor koaličních partnerů. Právě díky ČSSD prý čeští senioři budou mít více peněz. A právě díky ČSSD senioři nebudou muset platit ani poplatky v nemocnici. Nezapomínali ale ani na děti. ČSSD navýšila množství míst ve školkách a školách a rodiče budou mít nižší daně.

To my jsme to vymysleli, my jsme lidem pomáhali, jen jsme neměli tak dobrý marketing

Současně se ČSSD snažila zlepšit výběr daní. „My jsme měli odvahu udělat kroky, které neudělal nikdo před námi,“ hřímal od řečnického pultíku dál Sobotka. „My jsme také udělali řadu kroků k tomu, aby české školství bylo kvalitnější, aniž by se muselo zavádět školné,“ pokračoval.  

„My jsme ty věci ve vládě často vymysleli, my jsme je odpracovali a my jsme je prosadili. Tohle bylo do značné míry důležité, ne marketing. A to, že jsme tu měli politickou stabilitu, to bylo dáno zásluhou ČSSD, která dokázala trojkoaliční vládu udržet pohromadě,“ zesiloval dál a dál Sobotka hlas.

Premiér si také pochvaloval, že jsme šestou nejbezpečnější zemí v těchto neklidných časech. Stabilní ČSSD se o to stará.

„My jsme dodrželi to, co jsme lidem slibovali, a to je tou nejlepší garancí toho, že to uděláme znovu,“ zdůraznil předseda vlády.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

4:44 Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

TÝDEN V MÉDIÍCH Za hodně brutální znásilnění vnímání politiky se dá brát vyjádření Heleny Langšádlov…