Sobotka se sešel s důležitým byznysmenem

06.12.2013 6:54

Předseda ČSSD a pravděpodobný budoucí premiér Bohuslav Sobotka se ve středu přímo ve sněmovně setkal s generálním ředitelem společnosti ArcelorMittal Ostrava Tapasem Rajderkarem. Informoval o tom server Týden.cz s tím, že předmětem jednání byly možné další investice firmy v České republice.

Sobotka se sešel s důležitým byznysmenem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Sobotka

"Jednali jsme o tom, jak tato významná firma vnímá podnikatelské prostředí v zemi a co by se dalo do budoucna udělat pro posílení investic koncernu u nás," řekl serveru ke schůzce Sobotka. Podle něj nehrozí, že by firma hodlala přesunout svůj byznys za hranice Česka. "Otázku možného odchodu jsme neřešili, naopak jsme mluvili o možnostech investic a modernizace," podotkl předseda sociální demokracie.

Ke schůzce se prostřednictvím své mluvčí vyjádřil i Rajderkar:  "Pana Sobotku jsme při návštěvě obeznámili se situací v Moravskoslezském kraji, zvláště co se hutnictví týká. Dále jsme informovali o dokončení našeho významného projektu - modernizace zařízení plynulého odlévání oceli, které bude slavnostně spuštěno v pondělí 9. prosince.“

Server upozornil na to, že kvůli poplatkům za elektřinu platí oceláři z firmy ArcelorMittal stamiliony korun ročně. „Pro šéfa ArcelorMittal Rajderkara jsou také důvodem, proč jeho firma ještě nedávno zvažovala odchod z České republiky. Radikálnímu řešení se však snažil zabránit - přesvědčit Parlament o nutnosti změny zákonných podmínek podmiňujících poplatky za energii,“ konstatoval server.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…