Sobotka zahájil předvolební kampaň ČSSD. Bude se ptát občanů na názor na vládu

01.09.2014 15:17

Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka zahájil v Pelhřimově předvolební kampaň, v rámci níž se budou kandidáti setkávat s voliči. Chtějí diskutovat s lidmi o tom, jak hodnotí práci nové české vlády. Sobotka také poděkoval Milanu Štěchovi za vedení Senátu a popřál mu štěstí v další kandidatuře.

Sobotka zahájil předvolební kampaň ČSSD. Bude se ptát občanů na názor na vládu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Sobotka

Sobotka připomněl, že kampaň jeho strany už začala. „Začali jsme informovat, co se sociální demokracii v uplynulých měsících vládnutí povedlo,“ řekl na tiskové konferenci.

Zeptáme se občanů, co od vlády očekávají a co je potřeba zlepšit

Předseda vlády slíbil, že před volbami navštíví všechny senátní obvody. „Do všech 27 senátních obvodů dojedu jako premiér a dojedou tam naši ministři. Zeptáme se, co očekávají od nové vlády, co je ještě potřeba zlepšit,“ slíbil.

„Jeden z našich klíčových senátních kandidátů je předseda Senátu Milan Štěch. Žádný z 27 senátních zápasů nebude jednoduchý, ani ten jeho nebude jednoduchý,“ uvedl Sobotka a poděkoval Štěchovi za vedení Senátu i většinu, kterou v něm má ČSSD.

Přijďte k volbám, vyzval Sobotka

„Přijel jsem, abych Milanu Štěchovi poděkoval, protože on reprezentoval většinu ČSSD v Senátu. Právě senátní většina vedená Štěchem hájila zájem naprosté většiny občanů ČR během vlády Petra Nečase,“ připomněl Sobotka. Premiér zároveň doufá, že lidé jeho stranu v nadcházejících volbách podpoří a že se ČSSD podaří udržet levicovou většinu.

„Chtěl bych vyzvat všechny občany, aby na podzim přišli k senátním a komunálním volbám. Musíme vyhrát oboje volby. Bude to pro nás důležitá vizitka. Velice nám záleží na tom, abychom uspěli,“ dodal Sobotka na závěr.

Nejlepším obrazem odvedené práce je to, že Senát fungoval bez problémů

Podle Štěcha fungoval Senát pod jeho vedením bez problémů. „Kandiduji na další funkční období do Senátu a myslím si, že nejlepším obrazem té odvedené práce je to, jak Senát pracoval. Fungoval bez problémů. Nezaznamenal jsem žádný větší atak nebo výhrady k práci Senátu,“ tvrdí Štěch.

Senát prý funguje jako pojistka. „Musím se vrátit o několik let dozadu, kdy tady byla vláda Miroslava Kalouska a Petra Nečase. Jejich reformy vůbec neprospěly České republice. V celé řadě věcí se ukázalo, že jsme měli pravdu. Nyní se musí věci napravovat. Například přístup k podnikatelům, kteří nám nyní dávají za pravdu,“ upozornil dosluhující šéf horní komory Parlamentu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…