Sobotkův kabinet bude vybírat personálního ředitele úředníků

23.02.2015 6:03

Vláda by na svém dnešním zasedání měla rozhodnout o personálním řediteli státní služby. Dále se bude z velké části věnovat ekonomickým tématům. Na programu má mimo jiné návrh ústavního zákona o rozpočtové odpovědnosti, novely zákonů o spotřebních daních, rozpočtovém určení daní, pojišťovnictví nebo analýzu čerpání evropských fondů. Odpoledne zasedne i koaliční rada, bude řešit například financování politických stran nebo novelu zákona o NKÚ.

Sobotkův kabinet bude vybírat personálního ředitele úředníků
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zasedání vlády.Na programu byla kromě jiného Národní strategie kybernetické bezpečnosti Česka na období let 2015 až 2020

Nejbližšího spolupracovníka nového náměstka pro státní službu Josefa Postráneckého budou ministři vybírat ze tří kandidátů, na kterých se minulý týden shodli. Trojice finalistů na personálního ředitele státní služby by se měla členům vlády osobně představit.

Z dalších témat má dnes vláda řešit třeba návrh novely zákona o odpadech, strategii romské integrace do roku 2020 nebo akční plán prevence domácího a genderově podmíněného násilí na léta 2015 až 2018.

Koaliční kabinet dostane na stůl i několik poslaneckých návrhů. Pravděpodobně přitom nepodpoří, ale ani neodmítne návrh skupiny poslanců KSČM na obnovení náhrady mzdy zaměstnancům v prvních třech pracovních dnech nemoci. K dalšímu návrhu komunistů na zrušení stropu u odvodů na sociální pojištění, z něhož se vyplácejí například důchody, se ale asi kabinet postaví negativně. Podpořit by naopak měl poslaneckou úpravu plemenářského zákona, jejímž cílem je zajistit další financování zemských hřebčinců Písek a Tlumačov.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…