Sorry, Kalousku. V krajských volbách jdou Gazdíkovi Starostové s někým jiným

20.10.2015 14:46

Starostové a nezávislí (STAN) nebudou v krajských volbách nikde kandidovat v koalici s TOP 09. O společných kandidátech vyjednávají pro senátní volby. Na tiskové konferenci to dnes uvedl zastupující předseda STAN Petr Gazdík.

Sorry, Kalousku. V krajských volbách jdou Gazdíkovi Starostové s někým jiným
Foto: Redakce
Popisek: Starostové a nezávislí

Starostové podle Gazdíka usilují o to, aby pro krajské volby v příštím roce integrovali menší středové strany v jednotlivých regionech. Společný program chtějí představit na listopadové programové konferenci.

Cílem STAN je dostat se ve všech krajích do zastupitelstva a v některých usilovat o vítězství. Gazdík zmínil například Středočeský, Zlínský nebo Liberecký kraj.

„V současné době Starostové a nezávislí navrhují TOP 09 zhruba polovinu veškerých senátních obvodů a našich kandidátů do nich,“ uvedl také zastupující předseda STAN. Starostové vyjednávají o podpoře společných kandidátů například také s ODS nebo s lidovci, aby se netříštily hlasy pro programově blízké kandidáty.

Pro STAN platí do začátku roku 2017 smlouva o spolupráci na celostátní úrovni s TOP 09, s níž má i společný poslanecký klub. Pozorovatelé ale očekávají, že se Starostové s TOP 09 rozejdou. Jako o nejpravděpodobnějších partnerech do dalších let se hovoří o lidovcích.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…