Soud uložil exstarostce Štěchovic Vlkové podmínku za vydírání

07.11.2012 17:05

Okresní soud pro Prahu-západ uložil dnes středočeské zastupitelce za ČSSD a bývalé starostce Štěchovic Miloslavě Vlkové sedmiměsíční trest s podmíněným odkladem na rok. Žalobce jí dává za vinu, že v době, kdy byla starostkou Štěchovic, vydírala svou podřízenou.

Soud uložil exstarostce Štěchovic Vlkové podmínku za vydírání
Foto: hns
Popisek: Fotokoláž.

Před soudem stanula i právní zástupkyně města. Soud jí vyměřil stejný trest jako Vlkové. Obě ženy tvrdí, že je jejich stíhání účelové. Vlková dokonce opustila soudní síň ještě předtím, než soudkyně dočetla odůvodnění rozsudku. Zvolala při tom: "Ať žije spravedlnost!"

Lituji všech, kdo žijí v této zemi, řekla

Později na chodbě novinářům řekla, že se proti verdiktu určitě odvolá. "Platím daně pro špinavé soudy. Lituji, že jsem neodešla již kdysi dávno před lety z této země. Litují všech, kdo tady žijí," prohlásila. Emotivně reagovala na odsuzující rozsudek i jedna z příznivkyň Vlkové, která v soudní síni bučela a po vyvedení dělala totéž ještě před soudní budovou.

Vlková, jež byla v nedávných krajských volbách opět zvolena do krajského zastupitelstva, předpokládá, že situaci musí vysvětlit spolustraníkům. Šéf středočeské ČSSD Miloš Petera ČTK řekl, že v pondělí se bude kauzou zabývat krajský výkonný výbor. Výsledek jednání nechtěl předjímat. Případ se týká sporu s knihovnicí ve Štěchovicích, s jejíž prací Vlková nebyla spokojena. Dohodla se s ní proto na ukončení dohody o pracovní činnosti. Pak ale na ni knihovnice podala trestní oznámení, že to bylo pod nátlakem.

Podle žalobce Vlková a obecní právnička používaly vulgarismy a na poškozenou stupňovaly nátlak. Obžalované to odmítají, jejich advokáti poukazují na to, že pracovní dohoda mohla být vypovězena i jednostranně bez udání důvodu. Vlková prý nechtěla, aby si to někdo vysvětloval tak, že se mstí opozici. Poškozená totiž kandidovala v obecních volbách za konkurenční uskupení.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Hnus. Ani pes je nesežral.“ Češi si všimli, kdo zkazil piškoty. Jurečka to tehdy přikryl

8:00 „Hnus. Ani pes je nesežral.“ Češi si všimli, kdo zkazil piškoty. Jurečka to tehdy přikryl

„Hnus.“ „Odporná chuť i konzistence.“ „Nedá se to žrát.“ – Těmito slovy hodnotí lidé v několika posl…