Spisovatelka, která odsoudila Zemana a spol.: Zrušili mi cestu do Číny

19.01.2017 11:02

Česká spisovatelka Radka Denemarková kritizovala v minulosti podlézavé prohlášení vůči Číně, nyní byla vyškrtnuta z cesty do Pekingu. Uvedl to alespoň server Aktuálně.cz.

Spisovatelka, která odsoudila Zemana a spol.: Zrušili mi cestu do Číny
Foto: Jan Rychetský
Popisek: I tak vypadá život v dnešní Číně

Denemarková měla přednášet v Číně na ambasádě tento víkend, a to o holocaustu. Místo ní podle všeho vystoupí německý spisovatel Peter Finkelgruen. Sama spisovatelka je přesvědčená o tom, že z cesty sešlo právě kvůli jejímu podpisu petice proti takzvanému Prohlášení čtyř ohledně dobrých vztahů s čínským režimem. 

Původní text ZDE.

Oficiální důvod však je, že jí účast zrušili Němci. „A to z důvodu, že jsem podepsala petici a postavila se proti vyjádření čtyř českých nejvyšších ústavních činitelů, kteří podlézali Číně,“ uvedla spisovatelka. Ministerstvo zahraničí Německa se k tomu odmítá vyjádřit, česká strana tuto interpretaci odmítá. Podle mluvčí ministerstva Ireny Valentové byl finální výběr účastníků akce proveden ve spolupráci s německými kolegy a byl vybírán jeden kandidát. „Který ideálně disponuje vazbami na všechny tři výše zmíněné země plus Izrael. Toto kritérium bylo tím nejdůležitějším,“ uvedla Valentová.

Denemarkové však přijde divné, že by se německá strana proti jejímu vystoupení postavila sama od sebe. „Nevím, proč by zrovna Němci něco podobného udělali? Ctí demokracii a spektrum nezávislých názorů, a hlavně české petice nesledují,“ myslí si. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…