Spolupracovník Peake Kotrba bude v dozorčí radě Budvaru, píše server

18.02.2013 15:23

V dozorčí radě státního podniku Budějovický Budvar nově usedne spolupracovník vicepremiérky a předsedkyně koaliční strany LIDEM Karolíny Peake Pavel Kotrba. Server IHNED.cz dnes uvedl, že pětadvacetiletý student práv Kotrba má v dozorčí radě vystřídat jihočeského podnikatele Jiřího Lexu z Věcí veřejných.

Spolupracovník Peake Kotrba bude v dozorčí radě Budvaru, píše server
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předsedkyně strany LIDEM Karolina Peake

Informaci webu potvrdil sám Kotrba, o podrobnostech ale mluvit nechtěl. Ministerstvo zemědělství, které je zřizovatelem Budvaru, se serveru nevyjádřilo. Kotrba vedl kabinet Peake jako místopředsedkyně vlády a posléze se stal vedoucím jejích poradců jako ministryně obrany. Peake po pouhých osmi dnech ve funkci šéfky obrany ale skončila a resort spolu s ní opustil i Kotrba.

Budějovický Budvar má od konce loňského listopadu nový statut. Posílena v něm byla kontrolní a schvalovací funkce dozorčí rady a odpovědnost ředitele vůči zakladateli, kterým je ministerstvo zemědělství, a radě podniku. Zvýšení pravomocí navrhla zakladateli dozorčí rada Budvaru po ukončení kontroly, kterou v podniku nařídil ministr zemědělství Petr Bendl. Dozorčí rada Budvaru má devět členů.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Další problém v Německu. Málo peněz zdravotnicím. Tak si to nenechaly líbit

13:31 Další problém v Německu. Málo peněz zdravotnicím. Tak si to nenechaly líbit

Sociální situace je v Německu čím dál více napjatější. Protesty se začínají objevovat už i v malých …