Spousta lidí se mě ptá na dotace pro Andreje Babiše... Ministr Jurečka v rádiu prozradil, jak je to doopravdy

18.02.2015 18:56

Ministr zemědělství Marian Jurečka (KDU-ČSL) ve středeční Kauze dne na Rádiu Impuls vysvětloval, jak je to s dotacemi pro Andreje Babiše, prozradil překvapivou věc o exportu českých zemědělských produktů do Ruska a nevyhnul se ani odpovědi na otázku, jak mu jde herectví.

Spousta lidí se mě ptá na dotace pro Andreje Babiše... Ministr Jurečka v rádiu prozradil, jak je to doopravdy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr zemědělství Marian Jurečka

Šéf agrárního rezortu Marian Jurečka vystupoval v reklamě podporující české produkty, sám ale říká, že v roli ministra je mu lépe. "Necítím se být úplně dobrým hercem, budu se raději věnovat práci ministra," prozradil v úvodu Jurečka. Jeho tvář předvánoční reklamě prý prospěla, účast ministra totiž upoutala pozornost.

Ministerstvo šetří desítky miliony korun v oblasti IT a na externích poskytovatelích služeb. "Dělejme si sami věci, které můžeme," popsal svou filozofii Jurečka s tím, že desítky milionů korun se šetří i na právních službách. Lidé pracující na ministerstvu jsou dost kvalitní, když píšou zákony, proč je tedy nevyužít.

V Asii je prý přetlak

Šedesát procent prostředků rezortu dnes pochází z EU, přičemž příjemci dotací jsou na internetu zveřejňováni. Často je prý konfrontován s dotazy, zda nejde na ruku Agrofertu Andreje Babiše. "Ptá se mě na to spousta lidí a není to tak," zdůrazňoval ministr s tím, že velké investiční skupiny jsou dotovány, případně nedotovány podle jasných pravidel.

Ministr poukázal také na to, že se zemědělcům daří v Rusku, navzdory sankcím export do Ruska roste, např. díky chmelu. Ministerstvo ovšem současně hledá nové obchodní příležitosti, a to v zemích bývalého Sovětského svazu, případně některých zemí Afriky. "Já jsem trošku skeptický, pokud jde o Asii, protože tam je velká konkurence, přílišný přetlak," naznačil host v pořadu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…