Starec odchází z vedení ČSSD, bude jejím ekonomickým ředitelem

11.02.2017 19:32

Ekonomickým ředitelem ČSSD se stane dosavadní místopředseda pro hospodaření Martin Starec. Předseda sociální demokracie Bohuslav Sobotka po dnešním pražském zasedání ústředního výkonného výboru oznámil, že ho do nově zřízené funkce jmenuje v příštích dnech. Starec uvedl, že v souvislostí s tím brzy na místo ve stranickém vedení rezignuje.

Starec odchází z vedení ČSSD, bude jejím ekonomickým ředitelem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Martin Starec

„Domnívám se, že by bylo dobře, aby se politické vedení sociální demokracie zbavilo starosti řešit hospodaření, aby byl jeden člověk v managementu strany, který bude mít tuto věc na starosti,“ řekl novinářům Sobotka už před zahájením zasedání. Výkonný výbor organizační změnu podpořil.

Stranické stanovy uvádějí, že pracovněprávní vztah k ČSSD, pokud nevznikl volbou, je překážkou volitelnosti do stranických orgánů, pokud výkonný výbor nerozhodne jinak. Řadových místopředsedů je v ČSSD pět, nově tedy budou všechny tyto pozice čistě politické.

Sobotka se vyjádřil i k úbytku členů. Meziročně jich ČSSD měla asi o tisícovku méně. Stranickému šéfovi to sice radost nedělá, připomněl ale, že se s odlivem lidí potýkají i jiná politická seskupení. Kritizoval skutečnost, že sociální demokracie je do jisté míry uzavřená, zájemce o členství čeká na vstup podle Sobotky i několik měsíců. Tento stav chce změnit.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Lidé ani netuší, v jakém jsme průšvihu. Rusko vyhraje a Evropu to bude bolet.“ Profesor vážně

10:30 „Lidé ani netuší, v jakém jsme průšvihu. Rusko vyhraje a Evropu to bude bolet.“ Profesor vážně

V podcastu Reinvent The Money promluvil známý americký politolog, profesor Mearsheimer. Jeho slova o…