Šťastný útočí na knížete kvůli Opencard. Ten se mu vysmál

30.03.2013 12:20

Poslanec Boris Šťastný žádá předsedu TOP 09 a ministra zahraničí Karla Schwarzenberga, aby pražským radním zvoleným za jeho stranu doporučil odchod z funkcí, případně je z funkcí stáhl. Proč? Kvůli kauze Opencard, jejíž nápravu měla v rukou právě TOP 09. Šťastný má za to, že právě díky politikům TOP 09 teď čelí policejnímu obvinění také radní za občanské demokraty. Schwarzenberg se ale Šťastnému vysmál, vypráví prý krásné historky.

Šťastný útočí na knížete kvůli Opencard. Ten se mu vysmál
Foto: Hans Štembera
Popisek: Boris Šťastný

Server Česká pozice přinesl informace o tom, že zakázka pro firmu Haguess, související se softwarem ke kartě Opencard, byla zadána bez výběrového řízení, přičemž tento postup posvětila právní firma napojená na politika TOP 09, jenž působí na Praze 7. Podle poslance Borise Šťastného je to do nebe volající a pokud předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg myslel vážně svá slova o boji proti klientelismu a korupci, která pronášel, měl by okamžitě jednat. Vyjádření Borise Šťastného přináší sobotní deník Právo.

Opravdu krásná historka

„Pokud se ukazuje, že odpovědná radní Vorlíčková využila jako jediného a klíčového právního posudku pro přidělení zakázky bez tendru firmě Haguess nikoli nezávislých právníků, ale služeb právní kanceláře svého stranického kolegy a zastupitele TOP 09, navíc opět vybrané bez transparentní soutěže, znamená to flagrantní střet zájmů a podezření z politického propojení a politického klientelismu,“ píše Šťastný.

Jako předseda strany by měl Schwarzenberg stáhnout podporu, kterou dostali radní z řad TOP 09. Zároveň by měla od předsedy TOP 09 zaznít výzva k rezignaci zmíněných radních. Šokující je podle jeho názoru právě to, že postup Rady hlavního města posvětila právní firma Abbot Legal, ve které působí zastupitel za TOP 09 Jan Krofta. Schwarzenberg však situaci hodnotí poněkud jinak. Připomíná, že kauza Opencard odstartovala pod taktovkou někdejšího primátora za ODS a dnes poslance Pavla Béma.

„Nejdřív to tam všechno zařídí, lidé, kteří přijdou po nich, jsou kvůli tomu vyšetřováni, a zrovna on mě bude k něčemu vyzývat? To je opravdu krásná historka,“ řekl Právu Schwarzenberg.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„EU nikdy nebude na hranicích střílet,“ slíbil Rakušan. Ale narazil

14:05 „EU nikdy nebude na hranicích střílet,“ slíbil Rakušan. Ale narazil

„Migrační solidarita je falešná a ďábelská hodnota,“ vzkázal právník Robert Kotzian ministru vnitra …