Stát a OKD podepíší memorandum, týká se budoucnosti Dolu Paskov

06.01.2014 6:23

Ministr průmyslu a obchodu v demisi Jiří Cienciala a výkonný ředitel těžební společnosti OKD Dale Ekmark dnes v závodě Dolu Paskov ve Staříči na Frýdeckomístecku podepíší Memorandum o porozumění. Mluvčí ministerstva Jana Dronská uvedla, že podpis memoranda bude důležitým krokem pro budoucnost Dolu Paskov, v němž chce firma na konci letošního roku ukončit těžbu uhlí.

Stát a OKD podepíší memorandum, týká se budoucnosti Dolu Paskov
Foto: Profimédia
Popisek: Ilustrační foto

Memorandum může podle mluvčí významně přispět k tomu, aby dopady případného uzavření dolu byly pro region co nejmenší. Stát a firmy OKD a NWR budou v následujících týdnech intenzivně jednat. Do konce března má být jasno, zda, jak a v jakém rozsahu stát poskytne státní podporu.

V Dole Paskov pracuje více než 2500 lidí, celá firma OKD má přes 12.000 zaměstnanců. OKD patří společnosti NWR, kterou ze dvou třetin vlastní mezinárodní investiční skupina BXR. V té patří zhruba poloviční podíl českému podnikateli Zdeňku Bakalovi.

Plánované zavření Dolu Paskov je součástí úsporných opatření, která společnost NWR začala loni dělat kvůli špatným hospodářským výsledkům a situaci na trhu s uhlím. Odboráři, podle nichž je v dole minimálně 20 milionů tun kvalitního černého uhlí, chtějí, aby firma pokračovala v těžbě, nebo důl jen zakonzervovala, aby se v něm mohlo v budoucnu zase těžit.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…