Státní letecké firmy bude hlídat už třetí exministr financí

28.02.2012 6:57

Ministerstvo financí podle dnešní Mladé fronty Dnes pokračuje v tradici a poslalo do dozorčích rad českých státních leteckých firem dalšího exministra. Nový členem dozorčí rady Českého aeroholdingu, který vznikl hlavně kvůli záchraně Českých aerolinií, se stal někdejší federální ministr financí Jan Klak (69), píše.

Státní letecké firmy bude hlídat už třetí exministr financí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vládní speciál

Klak do aeroholdingu přichází společně s Jiřím Blažkem, který je ve výkonném výboru TOP 09, tedy strany ministra financí Miroslava Kalouska. "Pak Klak působí jako poradce ministra," vysvětlil důvody jeho jmenování Kalouskův náměstek Zdeněk Zajíček, který je místopředsedou dozorčí rady.

Z dozorčí rady naopak podle MfD odchází Tomáš Rohlena, Tomáš Haas a Jiří Kraus.

Bývalí ministři financí seděli dříve v dozorčí radě Českých aerolinií a stejně nezabránili velkým ztrátám a špatnému rozhodnutí managementu. Eduard Janota ji vedl jako náměstek ministra financí v době vládnutí Jaroslava Tvrdíka, který je považovaný za hlavního viníka úpadku aerolinek. Ivan Kočárník pak jako někdejší ministr šéfoval dozorčí radě v době managementu Radomíra Lašáka, který firmu přivedl do dalších ekonomických problémů, poznamenává MfD a dodává, že aeroholding čeká ještě další obměna dozorčí rady. Čtyři členové z 12 jsou zástupci zaměstnanců a jejich volby proběhnou na začátku června, píše dnešní Mladá fronta Dnes.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Berndu Posseltovi za zásluhy o stát... Okamura četl návrhy na vyznamenání a nevěřil

22:28 Berndu Posseltovi za zásluhy o stát... Okamura četl návrhy na vyznamenání a nevěřil

Poslanecká sněmovna nominovala na udělení vyznamenání Za zásluhy ke sblížení Čechů a sudetských Němc…