Štěch se objednal k prezidentovi. Měl strach, aby nevetoval zákonná opatření

30.09.2013 20:07

Předseda Senátu Milan Štěch si s prezidentem Milošem Zemanem domluvil schůzku. Obával se totiž, že by v případě schválení nových zákonných opatření k daním, zvýšení plateb za státní zdravotní pojištěnce a veřejným zakázkám měl výhrady a vetoval je. Prezident to ovšem odmítl.

Štěch se objednal k prezidentovi. Měl strach, aby nevetoval zákonná opatření
Foto: Martin Vlček
Popisek: Předseda Senátu Parlamentu České republiky Milan Štěch (ČSSD)

"Prezident se domnívá, že ta zákonná opatření jsou potřebná, že nesnesou odklad," uvedl v médiích Štěch. Situace by se podle předsedy velice zkomplikovala v případě, kdy by je prezident odmítl podepsat. Proto se s prezidentem sešel a ujistil se o tom, že se Zeman nebude od opatření distancovat. "Podle sdělení prezidenta tohle nehrozí," dodal Štěch.

Zákonná opatření jsou celkem čtyři, nejvíce je ale slyšet o návrhu úpravy daní z příjmů a z nabytí nemovitostí. Ten totiž Senát začátkem září vrátil zčásti i kvůli dani, která zvýhodňovala investiční fondy. Vláda Jiřího Rusnoka tak všechny připomínky zapracovala do opravených opatření, k jejichž schválení by nyní nemělo nic stát v cestě. Projednávání čtyř zákonných opatření je Senátem naplánováno na příští týden.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ane

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…