Štěpán Mareš: U soudu chybí jen video, kde si to Véčka rozdají

15.03.2012 12:39

Kreslíř Zeleného Raoula Štěpán Mareš je znechucený českou politikou. Tentokrát nenakreslil každotýdenní komiks a místo toho se pustil do kritiky. Frajerů, kteří utratí na ozvučení ČR v EU půl miliardy, nebo Věcí veřejných a soudu s Vítem Bártou.

Štěpán Mareš: U soudu chybí jen video, kde si to Véčka rozdají
Foto: Ladislav Škarda
Popisek: Vít Bárta u soudu

„Ten soud je bizarní a fantasmagorický jak od Davida Lynche nebo Kubricka,“ hodnotí soud s Vítem Bártou kreslíř Štěpán Mareš. Tentokrát výjimečně neposlal do redakce časopisu Reflex nový díl komiksu Zelený Raoul, ale místo toho se pustil do kritiky politiků.

„Celý příběh kolem Bárty je, alespoň zatím, neuchopitelný. Není dne, aby se před porotou neobjevil člověk s nějakou další, tajnou nahrávkou sebe samého a svých kamarádů,“ nechápe Mareš. „Ještě čekám, jestli se v Justičním paláci nakonec neobjeví před porotou Kristýna Kočí se svým definitivním trumfem, videonahrávkou – home videem, kde si to rozdávají celé Věci veřejné mezi sebou,“ dodal.

V České republice mu prý vadí spousta věcí. „Nezaplatím včas zálohu na daň, už dostanu dopis s modrým pruhem, penále a výhrůžku soudem. Ale to chápu, je to v pořádku, daně se platit musí, na druhou stranu jsou tu však lidé jako třeba Bohouš Sobotka, který úplně klidně ještě coby ministr financí odpustí hoteliéru Dvořákovi na daních 26 milionů korun. Neuvěřitelné...“ rozčílil se Mareš.

Kromě toho nenávidí „frajery“, kteří dokáží za ozvučení předsednictví ČR v EU utratit půl miliardy. A svoji novou kresbu, kterou místo komiksu připravoval a nazval ji „Rozjebaná země“, by nenechal podepsat prezidentem Václavem Klausem. Má prý své pero rád.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Hnus. Ani pes je nesežral.“ Češi si všimli, kdo zkazil piškoty. Jurečka to tehdy přikryl

8:00 „Hnus. Ani pes je nesežral.“ Češi si všimli, kdo zkazil piškoty. Jurečka to tehdy přikryl

„Hnus.“ „Odporná chuť i konzistence.“ „Nedá se to žrát.“ – Těmito slovy hodnotí lidé v několika posl…